Μουδατσάκης: Με αντισώματα κορωνοϊού 3 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία του Λασιθίου

12:33 μ.μ. - Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Δευ, 06/33/2020
Image: Μουδατσάκης: Με αντισώματα κορωνοϊού 3 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία του Λασιθίου

Σε καλό επίπεδο η ετοιμότητα – Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο συντονιστής για τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία του Λασιθίου

Τεστ αντισωμάτων πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε εργαζόμενους σε υγειονομικές μονάδες του νομού Λασιθίου. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μουδατσάκη, χειρουργό, συντονιστή για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία του Λασιθίου, από τα τεστ προέκυψαν 3 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Σητείας, Οροπεδίου Λασιθίου με αντισώματα που σημαίνει ότι κόλλησαν τον κορωνοϊό αλλά ήταν ασυμπτωματικοί. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει μια καλή προετοιμασία στα νοσοκομεία του νομού για αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Oι υφιστάμενες δομές έχουν ενισχυθεί τελευταία όμως και πάλι οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Που σημαίνει ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμπέσουν πολλά και ταυτόχρονα μαζί. Σε κάθε περίπτωση τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μουδατσάκης.. Επισημαίνοντας τέλος ότι έχει μεγάλη σημασία να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να λαμβάνουμε τα μέτρα υγιεινής γιατί δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο.