«Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες» καταγγέλλει ο Κοτζιάς

7:50 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018
07:06 μ.μ. - Πέμ, 28/50/2018
Image: «Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες» καταγγέλλει ο Κοτζιάς

Σε βαριές καταγγελίες για απειλές διαφόρων μορφών που δέχεται προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου

Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα» τονίζει, καταγγέλλοντας επίσης ολιγωρία των εισαγγελικών αρχών.
 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε συγκεκριμένα ότι: «Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».
 
Πρόσθεσε επίσης ότι ««εδώ δεν έχουμε μόνο τα αδικήματα της συκοφάντησης και της δυσφήμισης. Εδώ έχουμε ποινικά κολάσιμα αδικήματα που πάνε μέχρι κακούργημα. Όπως η προσπάθεια η κυβέρνηση ή υπουργοί της κυβέρνησης να μην επιτελέσουν το καθήκον τους, κατά τη δικιά τους επιλογή όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά με βάση τους εκβιασμούς και τις απειλές».
 
Ο υπουργός εξωτερικών επίσης, αναφέρθηκε εκτεταμένα στη συμφωνία για το ονοματολογικό για τα Σκόπια και τα ελληνοτουρκικά ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης.
 
Παραδέχθηκε ότι «στη Μακεδονία υπάρχει πράγματι εχθρική ατμόσφαιρα. Ομως οι σώφρονες πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τη γειτονική μας χώρα, δεν έχουν καν στρατιωτικά αεροπλάνα. Η εχθρότητα που δημιουργήθηκε στη βόρεια Ελλάδα οφείλεται στον Ν. Γκρούεφσκι που καπηλεύτηκε την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά. Τώρα όλα αυτά τελείωσαν και παρόλα αυτά διαμορφώνεται κλίμα εναντίον της συμφωνίας»
 
Σημείωσε πως στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας φώναζαν το σύνθημα «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια», ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας και γιατί δεν έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
Παρέμβαση Αρείου Πάγου
 
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκάλεσαν οι καταγγελίες περί απειλών του Ν. Κοτζιά.
 
Η Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ζητώντας  τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις εκτός από αυτή της απειλής για την οποία απαιτείται μήνυση  από τον ίδιο τον υπουργό.
 
 
thepressproject.gr