Μονοθεματικό συμβούλιο για το παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας προτείνει η παράταξη Γουλιδάκη
Με αφορμή την Γενική Συνέλευση της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον" την Κυριακή 3/11, ο κος Γιάννης Γουλιδάκης, επικεφαλής της παράταξης μίλησε στον Ηχώ 99,8
Ο κος Γουλιδάκης μας ενημέρωσε ότι οι συνελεύσεις της παράταξης "Δήμος Ιεράπετρας - Προοπτική για το μέλλον" θα είναι τέσσερις σε ετήσια βάση με την πρώτη του 2025 στα μέσα Ιανουαρίου. Ο σκοπός αυτών των συνελεύσεων είναι η ανάδειξη και συζήτηση των θεμάτων που κυριαρχούν κάθε φορά στην επικαιρότητα. Τα κύρια θέματα των τελευταίων ημερών είναι η υγεία, το νερό αλλά και οι κατεδαφίσεις του παραλιακού μετώπου.
Όσον αφορά το θέμα των κατεδαφίσεων, ο κος Γουλιδάκης είπε ότι το δίλημμα εδώ και δεκαετίες είναι το ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα και επισήμανε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης και για τις κατασκευές στην παραλία του Μύρτου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δοθεί παρατάσεις ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης με αποτέλεσμα να υπάρχει μία «ομηρία» η οποία εκθέτει όλους όσους εμπλέκονται με αυτό το θέμα το οποίο μένει άλυτο εδώ και δεκαετίες. Ως παράταξη θεωρούν ότι αυτή η «ομηρία» είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με πολιτικές προεκτάσεις και θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι αυτή που θα λύσει το θέμα, ώστε να βρεθούν οι χρηματοδοτήσεις. Εάν δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και δεν είναι οριστικά διατυπωμένο ότι έχουμε στα χέρια μας μια μελέτη, είναι λογικό να αντιδρούν όλοι. Η απόφαση της παράταξης του κ. Γουλιδάκη για το θέμα είναι να γίνει μονοθεματικό συμβούλιο με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων ώστε να συζητηθεί και να ξεκαθαριστεί το θέμα. Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό καθώς δείχνουν ότι υπάρχουν χρήματα αλλά όχι για την περιοχή μας, σχολίασε ο κος Γουλιδάκης ο οποίος εξήγησε ότι η νομική πλευρά του θέματος είναι ότι η πολιτεία απαιτεί να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές. Ωστόσο, μετά από μία τέτοια διαδικασία δεκαετιών ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα; Πώς θα προβούν οι καταστηματάρχες στην κατεδάφιση των κατασκευών εάν δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο αποκατάστασης και στήριξης των επιχειρήσεών τους, αναρωτιέται κος Γουλιδάκης ο οποίος πιστεύει ότι όταν εξευρεθούν οι πόροι θα μπορούν να γίνουν και τα υπόλοιπα βήματα. Σαν παράταξη έβαλαν στο τραπέζι της συζήτησης το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι βάση πρωτοκόλλων, εάν δεν υπάρξουν ενδιάμεσες κινήσεις, οι κατεδαφίσεις θα γίνουν. Θα πρέπει λοιπόν να αυξηθεί η διεκδικητικότητα και να συμμετάσχουν όλοι στο μονοθεματικό συμβούλιο.
Η μελέτη είναι αρκούντως αποδεκτή και επαρκής, ανέφερε ο κος Γουλιδάκης. Φυσικά, έχει επιμέρους ζητήματα τα οποία όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά τη κατασκευή της. Σαν Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να αλλάξει η μελέτη ωστόσο υπάρχει δυνατότητα για επιμέρους βελτιώσεις, ανέφερε.
Κλείνοντας, ο κος Γουλιδάκης τόνισε ότι μόνο με πολιτική παρέμβαση από κυβερνητικής πλευράς μέσω ανακοίνωσης τρόπου επίλυσης μπορεί να υπάρξει παράταση των κατεδαφίσεων καθώς τα πρωτόκολλα είναι οριστικά. Η πολιτική μπορεί να δώσει τη λύση και όχι η βία, όπως έγινε παλαιότερα με τα ΜΑΤ, σχολίασε ο κος Γουλιδάκης.
-
* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης
* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη
* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού
- Ακολουθήστε μας στο facebook
- Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube