Μόνο με Pfizer ο εμβολιασμός των παιδιών – Το εμβόλιο mRNA είναι το ασφαλέστερο για τα παιδιά

7:46 π.μ. - Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021
07:09 π.μ. - Τετ, 08/46/2021
Image: Μόνο με Pfizer ο εμβολιασμός των παιδιών – Το εμβόλιο mRNA είναι το ασφαλέστερο για τα παιδιά

Το εμβόλιο της Pfizer έχει πάρει έγκριση εδώ και καιρό και μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα

Τα παιδιά θα εμβολιάζονται με Pfizer, ένα εμβόλιο που είναι ασφαλές για αυτές τις ηλικίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είναι σημαντικό να γυρίσουν τα εμβόλια του κοροναϊού στο φυσικό χώρο των παιδιών, που είναι ο παιδίατρός τους. Είναι μία στρατηγική απόφαση ώστε να μπορέσουν οι παιδίατροι να ενημερώσουν τις οικογένειες και να πείσουν να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών που είναι τόσο απαραίτητος» ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Από 12 ετών και άνω το εμβόλιο είναι σε δύο δόσεις, όπως και στους ενήλικες.

Το εμβόλιο της Pfizer έχει πάρει έγκριση εδώ και καιρό και μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα.

«Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι υποχρεωτικός. Οι παιδίατροι, είμαστε από τις πιο ευαίσθητες ειδικότητες, οπότε είαι δύσκολο να γίνει κάτι παράνομο» πρόσθεσε ο κ. Μαζάνης, ενώ είπε ότι θα βρεθούν δικλείδες ασφαλείας.

«Το πως το παιδί θα βιώσει όλη αυτή τη διαδικασία φιλτράρεται μέσα από τον γονιό, το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Θα πρέπει πρώτα ο γονιός να επεξεργαστεί τις ανησυχίες του για να μπορέσει το παιδί να καθησυχαστεί μέσα από εμάς. Μην πετάμε τη δική μας ανησυχία στο παιδί» είπε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Η κ. Κανδαράκη τόνισε πως δεν θα πρέπει να λέμε στα παιδιά ψέματα. Αν, δηλαδή, το παιδί ρωτήσει αν θα κλείσει πάλι το σχολείο, προτιμότερο θα ήταν να πούμε ότι δεν ξέρουμε.

«Δεν πρόκειται να παρουσιάσει τίποτα το παιδί, γιατί το εμβόλιο αυτό με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Μαζάνης απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν παρενέργειες που ίσως εμφανιστούν μετά από χρόνια.

in.gr