Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν - Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στη Σπιναλόγκα

7:05 μ.μ. - Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019
07:08 μ.μ. - Κυρ, 04/05/2019
Image: Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν - Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στη Σπιναλόγκα

Η έκθεση όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, καθ΄όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου

"Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε συνοδοιπόροι σ΄ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο! Ακολουθώντας την διαδρομή τεσσάρων φωτογράφων - γιατρών, που ταξίδεψαν στα Ελληνικά νησιά : Σάμο, Λέρο, Σπιναλόγκα, Χίο καθώς και στο λεπροκομείο της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα - τόπους μαρτυρικούς - που μάστιζε η λέπρα και μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, απαθανάτισαν τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που περπάτησαν, έζησαν και βγήκαν νικητές από την νόσο".
 
Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης "Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν", που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Σπιναλόγκα, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Oργανισμού του Δήμου.
 
Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, οι εκδηλώσεις αυτές στηρίζουν το μεγάλο στόχο της δημοτικής αρχής, του αρμόδιου υπουργείου, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, που δεν είναι άλλος από την οριστική ένταξη της νήσου, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
 
"Ελπίζουμε" - πρόσθεσε - "ότι τόσο οι συμπολίτες, όσο και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το νησί και να δουν την αξιόλογη αυτή έκθεση".
 
Να σημειώσουμε ότι τα λεπροκομεία φωτογράφισαν οι: Ευαγγελία Μεϊμέτη, Σωτήρης Πατσατζάκης, Κωνσταντίνος Καρόζης, Χαρίκλεια Λούπα.
 
Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, τελέστηκε αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μαν. Κλώντζας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Χάρης Αλεξάκης, ο Δ/ντης Αστυνομίας Λασιθίου κ. Παπαδάκης, η αρχαιολόγος Γωγώ Μοσχόβη, ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.
 
Η έκθεση όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, καθ΄όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

00
 
 
cretalive.gr