Μιχελαράκης: Τι ζήτησαν οι σύλλογοι καφέ εστίασης στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπ. Οικονομικών

10:41 π.μ. - Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Δευ, 09/41/2020
Image: Μιχελαράκης: Τι ζήτησαν οι σύλλογοι καφέ εστίασης στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπ. Οικονομικών

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ασκήθηκε από την επιστολή των 50 Σωματείων Εστίαση για συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες και με τον πρωθυπουργό ορίστηκε και υλοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η πρώτη προκαταρκτική τηλεδιάσκεψη αρχικά με τον υπουργό κ.Σταϊκούρα και στελέχη του υπουργείου οικονομικών και πιο συγκεκριμένα τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά και την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων κ. Στρατινακη.

Στη σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης. Σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην εστίαση είναι η ρευστότητα. Τα μέτρα και η κατάσταση που δημιουργείται οδηγούν σε θάνατο την εστίαση. Πόσο μάλλον εάν εφαρμοστεί το μέτρο που ακούγεται ότι θα εφαρμοστεί οπότε ανά διαστήματα η εστίαση θα ανοίγει. Αυτό που ζητήσαμε στη σύσκεψη είναι να δούμε τα διαχρονικά προβλήματα που έγιναν πιο έντονα τώρα λόγω κορωνοϊού. Με συνεννόηση να λύσουμε τις παθογένειες που υπάρχουν. Αναγκαία είναι η άμεση ένεση ρευστότητας. Αυτό θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή με τις όποιες αλλαγές κρίνονται αναγκαίες. Είμαστε σε καλό δρόμο να εξετάσουν τις προτάσεις μα σκαι να δώσουν λύση. Ένα ακόμη θέμα είχε να κάνει με το ενοίκιο και ειδικότερα στις περιπτώσεις που λήγει το συμβόλαιο. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα ασφάλισης, δώρο χριστουγέννων, κ.α. Απαντήσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας σε νέα τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ακούστε εδώ τον κ. Μιχελαράκη:

-

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συλλόγων που συμμετείχαν στη σύσκεψη η τηλεδιάσκεψη χωρίστηκε σε 2 σκέλη και ειδικότερα :

- Στην αναγκαία και άμεση επίλυση των ζωτικών θεμάτων που πλήττουν τον κλάδο και τον καθιστούν μπροστά στο φάσμα του αφανισμού. Αυτό ακριβώς ήταν και το σκέλος που αναλύθηκε στην πρώτη αυτή συνάντηση ανταλλάχτηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα.

- στην δημιουργία ατζέντας δομικών και χρονιών προβλημάτων που πλήττουν τον κλάδο και τον καθιστούν απαξιωμένο παρότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χωράς και με τεράστια συμμετοχή στο εθνικό προϊόν της. Για αυτό το σκέλος ορίστηκαν εκ νέου συγκεκριμένα ραντεβού ώστε να προχωρήσουμε στον εξ ορθολογισμό και στην επαναοργανωση του κλάδου. Ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαία υποστήριξη του και μετά το πέρας της πανδημίας με σημαντικές αποφάσεις που θα στηρίξουν την τραυματισμένη λειτουργία του. Ο υπουργός όρισε την ανάγκη ενός ανοιχτού διαλόγου και δεσμεύτηκε για νέες συναντήσεις για αυτό το σημαντικό και πιο ουσιαστικό σκέλος του κλάδου .