Μιχελαράκης: Ο εργολάβος ξανά στην Ιεράπετρα μέχρι την Πέμπτη για τις κατεδαφίσεις - Κανένας εφησυχασμός

10:40 π.μ. - Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Δευ, 26/40/2024
Image: Μιχελαράκης: Ο εργολάβος ξανά στην Ιεράπετρα μέχρι την Πέμπτη για τις κατεδαφίσεις - Κανένας εφησυχασμός

Σειρά παίρνουν Μύρτος και κάποιες κατασκευές στον Περιστέρα

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να έρθει ξανά στην Ιεράπετρα έως τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη 29.02. Ο κ. Μιχελαράκης, πρόεδρος του Συλλόγου καφέ - εστίασης Ιεράπετρας, μίλησε στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 για να μας πληροφορήσει για τις εξελίξεις του φλέγοντος θέματος.

«Σήμερα έχει προγραμματιστεί ραντεβού του κ. Πλακιωτάκη, α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής, με τον κ. Χατζηδάκη, υπουργό Οικονομικών, για να βρεθεί λύση, οπότε αύριο θα έχουμε νεότερα από την συνάντηση.». Το θέμα είναι πως πρέπει να έχει βρεθεί η χρηματοδότηση έως τον Νοέμβριο αλλιώς οι κατεδαφίσεις θα είναι ανούσιες και η πόλη θα θυμίζει εργοτάξιο για πολλά χρόνια.

Ο κ. Μιχελαράκης ανέφερε ότι κανένας επιχειρηματίας δεν ήθελε να κατεδαφίσει τις αυθαίρετες κατασκευές του κατά την διάρκεια του κορονοϊού, που δεν υπήρχε το δίλημμα για να χαθεί η τουριστική σεζόν

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρέπει να υπάρχει απόσταση 6 μέτρων από την αρχή του αιγιαλού μέχρι το πρώτο τραπεζοκάθισμα, πράγμα που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο εδώ. «Θέλουμε να διεκδικήσουμε να αλλάξει η απόσταση από 6 μέτρα σε 4.»

Κλείνοντας, ο κ. Μιχελαράκης τόνισε πως σίγουρα κάτι θα κατεδαφιστεί από τα τόσα πρωτόκολλα κατεδάφισης που υπάρχουν στις γύρω περιοχές. «Απλώς δεν ξέρουμε σε ποια περιοχή θα είναι. Θα είναι στην Ιεράπετρα, στο Μύρτος ή στον Περιστερά;»