Μιχελαράκης: Μπορούμε πλέον να οραματιζόμαστε ένα όμορφο παραλιακό μέτωπο στην Ιεράπετρα

8:51 π.μ. - Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Τετ, 03/51/2021
Image: Μιχελαράκης: Μπορούμε πλέον να οραματιζόμαστε ένα όμορφο παραλιακό μέτωπο στην Ιεράπετρα

Επόμενος στόχος η άμεση ολοκλήρωση μελετών για την παραλία

Αναστέλλεται μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό́ μέτωπο της Ιεράπετρας και όχι μόνο, γεγονός που προκάλεσε την ικανοποίηση του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Μανώλης Μιχελαράκης ευχαρίστησε την τωρινή Δημοτική́ Αρχή́ Ιεράπετρας, καθώς τον Υπουργό́ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συνεργασία και την θετική εξέλιξη. Θέλησε να «ευχαριστήσει» ιδιαίτερα την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ενώ γνώριζε ότι θα έρθει προς ψήφιση η αναστολή χθες έκαναν την εμφάνισή τους στην Ιεράπετρα εργολάβοι για να προχωρήσουν σήμερα σε κατεδαφίσεις. Ευτυχώς τα δεδομένα άλλαξαν και ήρθε η απόφαση της αναστολής. Οι καταστηματάρχες πάντως είχαν προγραμματίσει για σήμερα μια συγκέντρωση ώστε να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις κατεδαφίσεις όμως λόγω των εξελίξεων τελικά η κίνηση αυτή δεν θα γίνει αν και δεν αποκλείεται κάποιοι να συγκεντρωθούν συμβολικά κοντά στο λιμάνι.

Ο κ. Μιχελαράκης πρόσθεσε ότι ένα επόμενο σημαντικό βήμα είναι τι θα γίνει όταν ξηλωθούν οι πέργκολες και οι αυθαίρετες κατασκευές και πως θα διαμορφωθεί η εικόνα στην παραλία της Ιεράπετρας. Σε συνεργασία με τον Δήμο και τον μελετητή ευελπιστούν ότι θα γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν το παραλιακό μέτωπο και αισθητικά και λειτουργικά. Ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει μάλιστα δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη αλλά και το έργο. Από την άλλη οι καταστηματάρχες είναι εκείνοι που θα κάνουν μόνοι τους τις κατεδαφίσεις ώστε να γλιτώσουν και την επιβάρυνση κατεδάφισης από τον εργολάβο.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας

Μετά τη ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας και αφού η αγωνία μας έλαβε τέλος έχοντας εξασφαλίσει το καλύτερα δυνατό αποτέλεσμα, θα θέλαμε με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε θερμά τη Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας, καθώς και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Γιάννης Πλακιωτάκης

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα δίκαιο αίτημα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πράξη, περισσότερο όμως μας χαροποιεί το γεγονός ότι σε καίριες θέσεις υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της εποχής, τιμώντας την ψήφο που τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος.

Είμαστε στη διάθεση σας, και πλέον όλοι μας οραματιζόμαστε ένα νέο παραλιακό μέτωπο που θα αναπτύξει επιπλέον την επιχειρηματικότητα στη περιοχή και παράλληλα θα γίνει πόλος έλξης για πλήθος τουριστών.

Σας ευχαριστούμε.

Μιχελαράκης Μανώλης

πρόεδρος Σωματείου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας