Μιχελαράκης: Μερική ικανοποίηση από την νέα αναστολή κατεδαφίσεων - Εν αναμονή διευκρινίσεων από τον Δήμαρχο

11:58 π.μ. - Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021
11:11 π.μ. - Τετ, 03/58/2021
Image: Μιχελαράκης: Μερική ικανοποίηση από την νέα αναστολή κατεδαφίσεων - Εν αναμονή διευκρινίσεων από τον Δήμαρχο

Θα είναι καταστροφική μια καταληκτική ημερομηνία ως τα τέλη Μαρτίου, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας

Ανάμεικτα τα συναισθήματα στον Σύλλογο καφέ εστίασης Ιεράπετρας μετά την ανακοίνωση από πλευράς του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη για την νέα αναστολή κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο όπως αυτό προέκυψε κατόπιν συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Όπως είπε ο πρόεδρος κ. Εμμ. Μιχελαράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 από τη μια είναι θετικό που δόθηκε αναστολή κάτι άλλωστε που και ο σύλλογος ζητούσε. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη θετική αυτή εξέλιξη αναμένεται πάντως και η επίσημη δημοσίευση της απόφασης. Ωστόσο όμως η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι η νέα αναστολή, έχει ημερομηνία λήξης την 31η Μαρτίου 2021. Αυτό που ζητούσε ο σύλλογος ήταν η αναστολή να δοθεί για έναν χρόνο έχοντας ως σκεπτικό, την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων το καλοκαίρι του 2022. Τώρα, υπάρχει και πάλι η αγωνία εάν ο εργολάβος πιάσει δουλειά και προχωρήσει σε κατεδαφίσεις τον Απρίλη, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου οπότε κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό, εξήγησε.

Είπε ακόμα ότι το θέμα των κατεδαφίσεων είναι πανελλαδικό. Σε τοπικό επίπεδο εκείνο που προβληματίζει είναι γιατί ενώ υπάρχει απόφαση για 400 περίπου κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο νησί , με την παρούσα εργολαβία θα κατεδαφιστούν 100 αυθαίρετα εκ των οποίων τα μισά είναι στην Ιεράπετρα. Η Ιεράπετρα στοχοποιείται και εάν ναι, γιατί, ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Πρόσθεσε ότι με το που επιστρέψει ο Δήμαρχος από την Αθήνα θα επιδιώξουν άμεσα μια συνάντηση μαζί του προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα όπως για παράδειγμα εάν η 31η Μαρτίου είναι καταληκτική ημερομηνία ή υπάρχει δυνατότητα για μια ακόμα τουλάχιστον αναστολή.