Μιχελαράκης: Καμία ενημέρωση για το θέμα των κατεδαφίσεων στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας

12:19 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024
12:09 μ.μ. - Παρ, 13/19/2024
Image: Μιχελαράκης: Καμία ενημέρωση για το θέμα των κατεδαφίσεων στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας

Ο κ. Εμμ. Μιχελαράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Ηχώ 99,8 με σκοπό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας

«Με τα τωρινά δεδομένα, ο σχεδιασμός λέει ότι οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Νοέμβρη», είπε ο κ. Μιχελαράκης. Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Υπηρεσία πιέζουν να γίνουν οι κατεδαφίσεις και οι καταστηματάρχες από τη μεριά τους θέλουν να πάνε στην επόμενη μέρα σωστά. Ωστόσο, κάποιοι καταστηματάρχες έχουν την ελπίδα ότι δεν θα γίνουν κατεδαφίσεις, λόγω πολιτικών υποσχέσεων.

Ο Σύλλογος Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας πιστεύει ότι οι κατεδαφίσεις πρέπει να γίνουν αλλά με σωστό σχεδιασμό και πρόγραμμα. Να υπάρχει δηλαδή ένα σωστό χρονοδιάγραμμα. Οι πολίτες της Ιεράπετρας θέλουν να δουν μία πιο όμορφη πόλη και οι τουρίστες και τα ξενοδοχεία διαμαρτύρονται. Επίσης, ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση καθώς ο χώρος δεν είναι δικός του. Σαν Σύλλογος η θέση τους είναι ξεκάθαρη, θέλουν να έρθει η χρηματοδότηση ώστε να ομορφύνει η πόλη καθώς ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από τον περασμένο Μάρτιο. Όλοι θέλουν να είναι νόμιμοι και αφού οι πέργκολες είναι παράνομες γιατί να μην κατεδαφιστούν. Ο κόσμος έχει κουραστεί και ο κ. Μιχελαράκης είπε ότι δεν είναι διαθέσιμος να ξανακάνει ότι έκανε το Μάρτιο.

Επιπλέον, αυτή η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των τεσσάρων εκατομμυρίων θα κινδυνεύει όσο περνάει ο καιρός καθώς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τα χρήματα ίσως διατεθούν κάπου αλλού.

Κλείνοντας, ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει ένας καταστηματάρχης σήμερα με την επιχειρηματικότητα να είναι στο στόχαστρο και τα πράγματα να αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο. Ο κόσμος θα πρέπει να αντισταθεί και να αρχίσει να απαιτεί από όσους έδιναν υποσχέσεις.