Μιχελαράκης: Καμία διακοπή ρεύματος σε καταστήματα καφέ εστίασης εν μέσω lockdown

11:03 π.μ. - Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Παρ, 20/03/2020
Image: Μιχελαράκης: Καμία διακοπή ρεύματος σε καταστήματα καφέ εστίασης εν μέσω lockdown

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Με τα καταστήματά τους κλειστά λόγω κορωνοϊού καταστηματάρχες καφέ εστίασης έχουν μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσουν το σοβαρό θέμα με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με το οποίο κινδυνεύουν πολλοί ιδιοκτήτες αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το θέμα αυτό που έχει ανακύψει και την επιστολή που έχουν στείλει σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με βασικό αίτημα « καμία διακοπή σε καταστήματα εστίασης όσο διαρκεί το lockdown». Έκανε ακόμη αναφορά για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 αλλά και τη λειτουργία των καταστημάτων, όταν ανοίξουν, με τη λεγόμενη εφαρμογή του «ακορντεόν» άνοιξε κλείσε δηλαδή, κάτι για το οποίο διαφωνούν.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μιχελαράκη:

Δείτε παρακάτω την επιστολή συλλόγων καφέ εστίασης:

Η estiasigreece ως ο φορέας που εκπροσωπεί τα 50 πρωτοβάθμια σωματεία σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας με περισσότερα απο 70.000 καταστήματα εστίασης και 350.000 εργαζόμενους,συμμετέχει ισότιμα στην διαβούλευση αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις εξόδου απ την μεγαλύτερη οίκονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Δεδομένων των ακραίων (πρωτόγνωρων) συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην αγορά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως είναι εξοργιστικό και συνάμα κοινωνικά απαράδεκτο να πραγματοποιούνται διακοπές σε κλειστά καταστήματα εστίασης κατά την διάρκεια και του δεύτερου lockdown.Δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές αξιολογήσεις,όπως « για τις διακοπές ρεύματος λαμβάνεται υπόψη/συνεκτιμάται το συνολικό «προφίλ» του εκάστοτε πελάτη, όπως, η ιστορικότητα των πληρωμών του»

Θα σας θυμίσουμε την φράση του πρωθυπουργού πως οι συνθήκες που βιώνει η χώρα είναι πολεμικές .

Σε αυτό το πλαίσιο και με την ανάλογη πολιτική βούληση ,στηρίξτε ουσιαστικά επιχειρηματιες,που εδώ και εφτά μήνες είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν με κρατική εντολή

Καμία διακοπή σε καταστήματα εστίασης όσο διαρκεί το lockdown

Το ίδιο και στην φυσική κατοικία των ιδιοκτητών αφού υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εργασίας λόγω της αναστολής .

Στο διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά κανένας έναντι λογαριασμός και χρέωση μόνο της αξίας του ρεύματος .

Τα χρέη που δημιουργήθηκαν απ τον Μάρτιο του 2020 να ρυθμιστούν τουλάχιστον σε 24 δόσεις και χωρίς την καταβολή προκαταβολής .

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ ,δεν πρέπει να εξαντλείται σε διαφημιστικά σποτ αλλά να αγγίξει έναν κλάδο με χιλιάδες πελάτες της, που καταρρέει .

#estiasigreece