Μιχελαράκης για κατεδαφίσεις παραλιακού μετώπου: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για την επόμενη μέρα

12:50 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024
12:10 μ.μ. - Πέμ, 24/50/2024
Image: Μιχελαράκης για κατεδαφίσεις παραλιακού μετώπου: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας για την επόμενη μέρα

Έντονος ο προβληματισμός στους καταστηματάρχες της παραλίας

Οι πέργκολες του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα η απομάκρυνσή τους, είναι ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας εδώ και αρκετά χρόνια. Η 1η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί τελικά η απομάκρυνσή τους με τον κ. Εμμ. Μιχελαράκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Καφέ - Εστίασης Ιεράπετρας, να μιλάει στον Ηχώ 99,8 για όσα προγραμματίζουν να κάνουν οι καταστηματάρχες.

Ο κος Μιχελαράκης τόνισε την ανάγκη ανάληψης ευθυνών από τους αιρετούς οι οποίοι για χρόνια αδυνατούν να δώσουν λύση και να βρουν χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο θέμα. Όσον αφορά την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ που ανέφερε ο Δήμαρχος, ο κος Μιχελαράκης είπε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να υπάρξει μία πρόταση. Το ΕΣΠΑ θα ανοίξει σε 2 με 3 χρόνια. Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η πρόταση θα γίνει δεκτή και ότι θα εγκριθούμε την ώρα που είχαμε 5 εκατομμύρια ευρώ και πια δεν τα έχουμε.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι θα γίνει μία συνάντηση των καταστηματαρχών ώστε να δουν πως θα προχωρήσουν. Επίσης, περιμένουν να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να υπάρξει κάποιος σχεδιασμός. Οι καταστηματάρχες θα προχωρήσουν στην κατεδάφιση ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να καταστραφούν οι περιουσίες τους με τον κ. Μιχελαράκη να δηλώνει ότι το μόνο που θέλουν είναι να υπάρξει επόμενη μέρα για τις επιχειρήσεις τους.

Κλείνοντας, ο κος Μιχελαράκης πρότεινε να γίνει ένα μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους.

-

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού

- Ακολουθήστε μας στο facebook

- Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube