Μιχελαράκης: Φιλοδώρημα στο χέρι

11:36 π.μ. - Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024
11:10 π.μ. - Τρί, 08/36/2024
Image: Μιχελαράκης: Φιλοδώρημα στο χέρι

Τι είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8 για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο

Ο κος Εμμ. Μιχελαράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης αλλά και για τα νέα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Ξεκινώντας την συζήτηση, ο κος Μιχελαράκης αναφέρθηκε στην φορολόγηση των πουρμπουάρ αλλά και στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι από τώρα και στο εξής θα είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δημάρχου να αυξάνει το τέλος παρεπιδημούντων κατά το δοκούν. Άρα το 0,5% που δίνουν τα ξενοδοχεία και η εστίαση μπορεί να πάει στο 2% εάν ο Δήμος θέλει έσοδα.

Στην συνέχεια, ο κος Μιχελαράκης αναφέρθηκε στην απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για το παραλιακό μέτωπο. Όπως είπε, αυτό που περιμένουμε είναι να τελειώσει η μελέτη ώστε να δώσει η Περιφέρεια τα 5.000.000 ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν κάποια έργα. Εάν δεν γίνουν αυτά τα έργα, ο Δήμαρχος είπε ότι δεν θα κατεδαφιστεί τίποτα. Το αστείο είναι ότι το ίδιο υπουργείο που δίνει την χρηματοδότηση είναι αυτό που πιέζει για κατεδαφίσεις. Όσο περνάει ο καιρός, τα χρήματα που θα χρειάζονται για την ανάπλαση θα είναι περισσότερα. Με τον ρυθμό που γίνονται τα δημόσια έργα λογικά θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να ξεκινήσει η ανάπλαση, σχολίασε ο κος Μιχελαράκης. Ο μόνος που είναι έτοιμος, είναι ο εργολάβος για την κατεδάφιση. Εάν το δημόσιο θέλει να κάνει μία δουλειά και όλοι οι φορείς είναι μαζί του, δεν μπορεί να το εμποδίσει τίποτα, είπε χαρακτηριστικά. Συνεπώς, περιμένουμε να δοθεί η μελέτη από τον Δήμο στην Περιφέρεια και στην συνέχεια η Περιφέρεια να εγκρίνει τα χρήματα.

Μετά την κατεδάφιση, πρέπει να υπάρχει και η επόμενη μέρα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και γενικά η εστίαση είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, κατέληξε ο κος Μιχελαράκης.

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού