Μιχελαράκης: Δεν προλαβαίνουμε τις απανωτές αλλαγές των μέτρων στον κλάδο του καφέ - εστίασης

11:18 π.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
11:08 π.μ. - Δευ, 03/18/2020
Image: Μιχελαράκης: Δεν προλαβαίνουμε τις απανωτές αλλαγές των μέτρων στον κλάδο του καφέ - εστίασης

Βλέπουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Σε ισχύ έθεσε από σήμερα η κυβέρνηση νέα μέτρα για τον τρόπο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού όπως αυτά καταγράφονται πανελλαδικά. Τα μέτρα θα ισχύσουν αρχικά για μία εβδομάδα. Έτσι από σήμερα, Δευτέρα, η διασκέδαση σε μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, κέντρα διασκέδασης κλπ, αλλάζει. Οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με περιορισμούς σχετικά με την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι πολύ συχνά ανακοινώνονται μέτρα στα οποία κάθε φορά οι καταστηματάρχες θα πρέπει να προσαρμόζονται με όποιο κόστος και εάν συνεπάγεται αυτό. Τα νέα μέτρα όπως προαναφέρονται δεν αποκλείεται να αλλάξουν και πάλι, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση λόγω κορωνοϊού. Ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να οριστεί ωράριο κλεισίματος σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.α. στις 12 τα μεσάνυχτα. Την ίδια ώρα συνεχώς αλλάζει και η νομοθεσία για τη χρήση μάσκας, για το ποιοι θα πρέπει να τη φορούν, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται για το ποια μάσκα είναι η κατάλληλη.

Μέσα σε όλα αυτά οι έλεγχοι είναι συνεχείς και καλό θα είναι τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι πελάτες να συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα αφενός μεν για την προστασία της δημόσιας υγείας αφετέρου δε για την αποφυγή επιβολής προστίμου. Από την άλλη βέβαια η κυβέρνηση δεν φαίνεται να στηρίζει ουσιαστικά και πραγματικά τις επιχειρήσεις και υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει το χειμώνα, είπε ο κ. Μιχελαράκης. Ως προς την κίνηση στα καταστήματα της Ιεράπετρας είπε σε ότι αφορά στον κλάδο τους πως είναι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο τα τριήμερα από Παρασκευή έως Κυριακή όμως τις υπόλοιπες ημέρες είναι αισθητά μειωμένη.