Μιχελαράκης: Δεν κλείνουμε τα καταστήματα μας - Περιμένουμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

2:20 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Τετ, 09/20/2020
Image: Μιχελαράκης: Δεν κλείνουμε τα καταστήματα μας - Περιμένουμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Διευκρινήσεις γιατί τα καταστήματα καφέ - εστίασης στην Ιεράπετρα δεν κλείνουν 16 -22 Σεπτεμβρίου

Διευκρινίσεις σχετικά με κάλεσμα από κάποιο Σωματείο για κλείσιμο των καταστημάτων καφέ εστίασης από 16 -22 Σεπτεμβρίου, δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης. Όπως ξεκαθαρίζει το Σωματείο που κάνει το κάλεσμα έχει κυρίως να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα. Ως Σύλλογος καφέ εστίασης Ιεράπετρας εντάσσονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων ΠΟΕΣΕ που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση μέσω ανακοίνωσης σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα λοιπόν και με την ΠΟΕΣΕ η Ομοσπονδία "με Μέλη της 153 πρωτοβάθμια Σωματεία πανελλαδικά, επίσημος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της εστίασης,δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την ανακοίνωση περί LOCK DOWN της Εστίασης από 16-22 Σεπτεμβρίου.

Η ΠΟΕΣΕ,Ομοσπονδία–Mέλος της ΓΣΕΒΕΕ, αναμένει τις Πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στο φόρουμ της ΔΕΘ 2020 και κατόπιν θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα το συμφέρον του Κλάδου και της Οικονομίας ευρύτερα.

Η ΠΟΕΣΕ καλεί τα Μέλη της και τους επιχειρηματίες της Εστίασης να παραμένουν συσπειρωμένοι στην επίσημη Κλαδική εκπροσώπηση και να κλείνουν τ΄ αυτιά τους σε αυτόκλητους δήθεν σωτήρες". Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε και εμείς δηλώνει ο κ. Μιχελαράκης.

Αναφέρεται στη συνέχεια στη συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη όπου ανάμεσα σε άλλα αυτό που ζητήθηκε ήταν η ενίσχυσης του κλάδου μέσω ΕΣΠΑ, στα πρότυπα της Κεντρικής Μακεδονίας με τον κ. Περιφερειάρχη να ενημερώνει ότι μέσα στο επόμενο θα είναι σε θέση να τους ενημερώσει για το ποια θα είναι τα μέτρα και οι ενισχύσεις που θα υπάρχει δυνατότητα να δωθούν.