Μιχαλάκης: Η κατάσταση είναι σοβαρή - Νερό Δεν Υπάρχει

11:03 π.μ. - Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018
11:06 π.μ. - Πέμ, 14/03/2018
Image: Μιχαλάκης: Η κατάσταση είναι σοβαρή - Νερό Δεν Υπάρχει

Κάλεσμα στους παραγωγούς να παραβρεθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής αγροτικών θεμάτων

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη και τον Πρόεδρο του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Μιχαλάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Μάνου Λουτσέτη και  Αργύρη Πανταζή με θέμα το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας, ενόψει και της επερχόμενης συνεδρίαση της επιτροπής αγροτικών θεμάτων τη Δευτέρα 18 Ιουνίου , ο κ. Μιχαλάκης  μίλησε στον Ηχώ 99,8 εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αγωνία  του για το μέλλον των καλλιεργειών λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις  οτι το νερό στο φράγμα επαρκεί μέχρι τον Δεκέμβρη , η ανησυχία είναι έκδηλη και μάλιστα ο κ Μιχαλάκης εξέφρασε την άποψη οτι εκ μέρους του ΤΟΕΒ υπάρχει μια καθησυχαστική τάση για να μην προκληθεί πανικός τους παραγωγούς, Θα πρέπει όμως τα πράγματα να τα πούμε με το όνομα τους και να βρούμε λύσεις τονίζει ο κ. Μιχαλάκης προτείνοντας ως πιο άμεση λύση  τη διάνοιξη γεωτρήσεων. Κάλεσε τους παραγωγούς να παραβρεθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής αγορτικών θεμάτων. Στην οποία μάλιστα προτείνουν να συζητηθεί έγγραφο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης Που έχει να κάνει με την ανεμοθύελλα που έπληξε την Ιεράπετρα στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Έγγραφο με το οποίο τους παραπέμπει στον  ΕΛΓΑ.
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μιχαλάκη:

 



Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής μας να συμμετέχουν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου. Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Η  λειψυδρία: Κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για τη λειψυδρία.
2. Υποβολή ενστάσεων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ( πρώην ΣΧΟΑΠ ) που εφαρμόζεται ήδη και θα φέρει σοβαρές ανακατατάξεις ειδικά στον αγροτικό τομέα της περιοχής μας.
Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για να μην υποστούμε τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε ότι θα υποστούμε τους επόμενους μήνες αλλά και για να μην λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς  εμας όπως γινόταν μέχρι τώρα.
 
                                                                              Το Δ.Σ.