Μισθώνεται το παραλιακό πάρκινγκ - Λιγοστεύουν οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Ιεράπετρας

11:03 π.μ. - Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017
11:08 π.μ. - Σάβ, 05/03/2017
Image: Μισθώνεται  το παραλιακό πάρκινγκ - Λιγοστεύουν οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Ιεράπετρας

Παραχώρηση χώρου στην παραλιακή πλατεία για υπαίθριο εμπόριο (συνέντευξη Α. Πετρά)

 
Την εκμίσθωση του παραλιακού πάρκινγκ αποφάσισε κατά τη ν πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας. Ο πρόεδρος κ. Αντώνης Πετράς ανέφερε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, να περάσει η απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, να οριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις , να παρθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες , να οριστεί ο πλειοδότης κλπ. 
Επίσης στην προβλήτα όπου αράζουν τα καράβια για τη νήσο Χρυσή, ανατολικά , ένα τμήμα θα είναι ελεύθερο προς χρήση για στάθμευση και επιπλέον , δυτικά έχει γίνει πρόβλεψη για να μπορεί να προσγειώνεται ελικόπτερο, όχι δημιουργία ελικοδρομίου, διευκρίνισε. 
 
Το Δ.Λ. Τ. αποφάσισε να παραχωρήσει έναν χώρο 40 τ.μ. στην παραλιακή πλατεία πίσω από το παλιό Δημαρχείο για υπαίθριο εμπόριο.  Όσοι ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν χώρο για να εκθέτουν τα εμπορεύματά τους μπορούν να απευθύνονται στο Δ.Λ.Τ. Το κόστος είναι 40 ευρώ ανά τ.μ. Ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να διατεθεί σε 10 εκθέτες.   Επιπλέον το κτίριο που υπάρχει στο παραλιακό πάρκινγκ , πρώην τουριστικό περίπτερο, θα μπορεί να διατεθεί προς ενοικίαση σε δυο ενδιαφερόμενους. 
Ο κ. Πετράς αναφέρθηκε τέλος και στο θέμα του υδατοδρομίου το νομοθετικό πλαίσιο του οποίου δεν δημιουργεί τις συνθήκες ανάπτυξης μιας τέτοιας δραστηριότητας. Αλλά και στα σχέδια που υπάρχουν για την ανάδειξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. 



Ακολουθεί συνέντευξη Α. Πετρά: