Μισό εκατομμύριο ευρώ ζημιά για τους αγρότες για κάθε μέρα απεργίας των ναυτεργατών

8:33 π.μ. - Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021
08:12 π.μ. - Παρ, 10/33/2021
Image: Μισό εκατομμύριο ευρώ ζημιά για τους αγρότες για κάθε μέρα απεργίας των ναυτεργατών

Ο εξαγωγέας Νίκος Τσουρδίνης στον Ηχώ 99,8

Τους κινδύνους που ελλοχεύει μια ενδεχόμενη παρατεταμένη απεργία των ναυτεργατών που έχουν εξαγγείλει 48ωρη κινητοποίηση από σήμερα με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης, αναλύει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο εξαγωγέας κ. Ν. Τσουρδίνης. Όπως είπε η τρέχουσα εβδομάδα ήταν κομβική καθώς υπήρχε ένας προγραμματισμός για προκαταρκτικές φορτώσεις εν όψει τον γιορτών των Χριστουγέννων. Η ζήτηση κηπευτικών ήταν μεγάλη αρχικά, με την εξαγγελία της απεργίας όμως, προκλήθηκε αρρυθμία στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε χώρο στις ανταγωνίστριες χώρες. Βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι οι ναυτεργάτες έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία. Πατάνε όμως πάνω στο ευπαθή αγροτικό προϊόν. Και αναρωτιέται κανείς τι κάνει η πολιτεία για αυτό, για την απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων. Εάν κλιμακωθεί η κινητοποίηση, ειδικά σε αυτή τη χρονική περίοδο, τότε θα έρθει το τέλος, θα ακυρωθούν όλα, ανέφερε ο κ. Τσουρδίνης.

Σε ότι αφορά την εικόνα της αγοράς είπε ότι οι τιμές επηρεάζονται από τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και την Ευρώπη γενικότερα. Από εκεί και πέρα οι ανταγωνίστριες χώρες παίζουν τον δικό τους ρόλο με την Τουρκία να πουλά πολύ χαμηλά λόγω και της πτώσης της λίρας, η Ισπανία παρουσιάζει μια μικρή ανάκαμψη ενώ και το Μαρόκο μπαίνει στην αγορά, είπε ο κ. Τσουρδίνης.

Κλείνοντας επεσήμανε για μια ακόμα την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση λύση για τη διασφάλιση της μεταφορά των προϊόντων, τονίζοντας ότι το κόστος από κάθε μέρα απεργίας των ναυτεργατών εκτιμάται γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ.