Μίλτος Τεντόγλου: Ξέσπασε το Twitter μετά τα 8,41 μ. - «Τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι»

11:46 π.μ. - Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Πέμ, 16/46/2023
Image: Μίλτος Τεντόγλου: Ξέσπασε το Twitter μετά τα 8,41 μ. - «Τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι»

Tρολάρισμα στην παγκόσμια ομοσπονδία για την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. που προκάλεσε την άμεση απάντηση του Μίλτου Τεντόγλου

Κύμα σχολίων στα social media προκάλεσε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 μ. το βράδυ της Τετάρτης (15/2) το οποίο ο Έλληνας ολυμπιονίκης έκανε στο μίτινγκ του Λιέβεν «απαντώντας» στην ακύρωση του άλματός του στα 8,40 μ. λόγω του... χρώματος των παπουτσιών του.

-

Το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου έγινε το πρώτο trend στο «ελληνικό» Twitter με τον ίδιο τον άλτη σε ανάρτησή του στο Instagram να ευχαριστεί τους Έλληνες για τη στήριξη που του παρείχαν μετά την ακατανόητη απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας να ακυρώσει το άλμα στα 8,40 μ. σε μίτινγκ στο Τορούν επικαλούμενη «παράβαση» στα παπούτσια.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εστίασαν στο γεγονός ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί στην οργισμένη ανάρτησή του για την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. όταν είχε γράψει «δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω».

«Αφού δεν σας άρεσε το 8,40 πάρτε 8,41. Είσαι μάγκας!» έγραψε ένας χρήστης του Twitter, «τον Μίλτο τον #Τεντογλου θα τον σέβεστε..Τον ΜΙΛΤΟ!!!!» σχολίασε ένας δεύτερος, «το μόνο που καταφέρατε ήταν να τον πεισμώσετε!! Ιπτάμενος #Τεντογλου για ακόμα μια φορά! 8,41 κ με «κανονικά» παπούτσια».

Ορισμένοι, δε, άρχισαν το τρολάρισμα προς την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ζητώντας της να μεγαλώσει το σκάμα «γιατί αλλιώς θα έχουμε τραυματισμούς» και προειδοποιώντας της να μην ακυρώσει ξανά τον Μίλτο Τεντόγλου γιατί «μετά θα πάει και θα πηδήξει 9 μέτρα...».

Κάποιοι άλλοι ζήτησαν από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να πηδάει με το ένα πόδι γιατί «θα ήταν πιο δίκαιο», άλλοι πρότειναν να δοθεί το όνομά του σε διάδρομο απογείωσης και άλλοι κάλεσαν είτε την παγκόσμια ομοσπονδία είτε την σύντροφό του Τεντόγλου να τον τσαντίζουν ενθυμούμενοι τις σχετικές δηλώσεις του μετά από προηγούμενα άλματά του.

Δείτε ορισμένα από τα tweets για τον Μίλτο Τεντόγλου

Το 8,41 μ. είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση του αθλητή στον κλειστό στίβο και η έκτη της καριέρας του. Με την ίδια προσπάθεια (8,41 μ.) αναδείχθηκε νικητής και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Τεντόγλου θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

Αμέσως μετά την επιτυχία του στη Γαλλία, ο Τεντόγλου ανέβασε ένα στόρι στο Instagram, ευχαριστώντας τους Έλληνες για την υποστήριξη που του παρείχαν στην αδικία που υπέστη.

hxonews

Πώς του... έκλεψαν το 8,40μ.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκανε 8,40 μ. σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο 1 του κόσμου για το 2023. Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του, ο Τεντόγλου φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2, που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες ημέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έπειτα από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και, απευθυνόμενος στην ομοσπονδία, διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την άδικη απόφαση, συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: Εκείνο που φόρεσε στον αγώνα, αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο, που επιτρέπεται κανονικά.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

protothema.gr