Μικρό καλάθι κρατούν οι παραγωγοί μας από την επίσκεψη Βορίδη

9:11 π.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
09:10 π.μ. - Πέμ, 01/11/2020
Image: Μικρό καλάθι κρατούν οι παραγωγοί μας από την επίσκεψη Βορίδη

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου ιεραρχεί τα αιτήματα που θα τεθούν στον Υπουργό

Σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε το τόπο μας καθαρό ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας χορήγησε την προμήθεια ενός κοντέινερ δίπλα στο ήδη υπάρχον για τα χαρτοκιβώτια στο Στόμιο Ιεράπετρας.

Η χρήση του δεύτερου αυτού κοντέινερ είναι αποκλειστικά για τοποθέτηση φελιζόλ, δεμένα σε 10-15 τεμάχια, τοποθετημένα σωστά μέσα στο κοντέινερ. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Γαϊτάνης κάλεσε τους παραγωγούς να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται ώστε να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι λίγοι που δεν σέβονται την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη συλλογή σε χαρτόκουτες και φελιζόλ και αδιαφορούν για τις ενημερωτικές πινακίδες και πετούν και άλλα απορρίμματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Έχει ήδη βεβαιωθεί πρόστιμο 200 ευρώ σε αγρότη που ενώ το κοντέινερ είχε πλήρη σήμανση για το τι επιτρέπεται, εκείνος τοποθετούσε φελιζόλ έξω από το κοντέινερ ( χωρίς να είναι δεμένα). Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή για να έχει αποτέλεσμα είπε ο πρόεδρος.

Αναφορικά με την αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη στην Ιεράπετρα είπε ότι έχουν ιεραρχήσει τα θέματα που θα θέσουν και ετοιμάζουν υπόμνημα ώστε να του το καταθέσουν. Είναι αισιόδοξοι ότι κάτι καλό θα ανακοινώσει ο Υπουργός ωστόσο όμως «κρατούν μικρό καλάθι», ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης.