Μια ψύχραιμη φωνή από τον Έβρο στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση στα σύνορα

9:53 π.μ. - Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Τρί, 03/53/2020
Image: Μια ψύχραιμη φωνή από τον Έβρο στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση στα σύνορα

Τα δύσκολα σημεία του Έβρου στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η χώρα τις εξελίξεις στον Έβρο, την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα με πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν κατά διαστήματα και κατά μήκος των συνόρων να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Την εικόνα από τον Έβρο και την καθημερινότητα της ζωή στων πολιτών δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βαβαλικούδης Γιάννης δημοσιογράφος στο Ράδιο Έβρος. Όπως είπε υπάρχει το χερσαίο τμήμα του Έβρου που συνορεύει με την Τουρκία και είναι περίπου 12 χιλιόμετρα γης που χωρίζουν τις δυο χώρες και ένα άλλο τμήμα (122 χιλιόμετρα περίπου) οι δυο χώρες χωρίζονται από τον ποταμό Έβρο.

Στον Έβρο υπάρχει το Κέντρο Ταυτοποίησης και πρώτης υποδοχής και το Κέντρο Κράτησης στη θέση Φυλάκιο λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ορεστιάδα. Γενικότερα από την περιοχή δεν λείπουν τα περιστατικά με πρόσφυγες και μετανάστες που κατά διαστήματα , όχι μόνο τώρα, προσπαθούν να εισέλθουν στην χώρα μας.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια των Σωμάτων Ασφαλείας, έδωσε την εικόνα που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες στις Καστανιές όπου η κατάσταση που επικρατούσε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολεμική. Μίλησε για τα δύσβατα σημεία της περιοχής, την επικινδυνότητα να περάσει κανείς τον Έβρο ποταμό, σχολίασε ότι μέχρι στιγμής έχει κερδηθεί η μάχη των χερσαίων συνόρων και πρόσθεσε πως βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Βαβαλικούδη: