Μια Ιεραπετρίτισα, πρόεδρος φεστιβάλ στην Κίνα

6:24 μ.μ. - Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018
06:12 μ.μ. - Κυρ, 09/24/2018
Image: Μια Ιεραπετρίτισα, πρόεδρος φεστιβάλ στην Κίνα

Σε αυτό το φεστιβάλ θα αποδοθεί από την Κρητικιά πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής το Διεθνές Κινηματογραφικό Κύπελλο του Silk Road Cup

Η Γεραπετρίτισσα σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, Ελένη Βλάσση, συνεχίζει να έχει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά οι προβολείς βρίσκονται στη μακρινή Κίνα και στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ του “Δρόμου του μεταξιού”, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 20 του μήνα στην αρχαιότερη πόλη της Κίνας, τη Σιάν, η οποία είναι η αφετηρία του “Δρόμου του μεταξιού”.
 
Το φεστιβάλ εντάσσεται στην πολιτική ενός προγράμματος ευημερίας της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας, γεγονός που το κάνει πολύ σημαντικό. Σε αυτό το φεστιβάλ θα αποδοθεί από την Κρητικιά πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής το Διεθνές Κινηματογραφικό Κύπελλο του Silk Road Cup.
 
Το πάντρεμα της Κρήτης με την Κίνα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι έγινε στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με το neakriti.gr, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 9 Αυγούστου. Σε αυτό το φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν δώδεκα πολιτιστικοί πρεσβευτές και πολυβραβευμένοι σκηνοθέτες από την Κίνα, τους οποίους η καλλιτεχνική διευθύντρια βράβευσε με αντίγραφο της τοιχογραφίας της Κνωσού “Ο πρίγκιπας με τα κρίνα”. Με τη σειρά της η κινεζική αντιπροσωπία από το “China Dream” (“Κινεζικό όνειρο”) τίμησε την κ. Βλάσση για τη σκηνοθετική της ευρηματικότητα και την εντυπωσιακή ποιότητα του ντοκιμαντέρ της “Ελαίας Δρόμοι - Olive Roads”, με την αυτοκρατορική σφραγίδα του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Τσιν Σι Χουάνγκ.