Μια εντυπωσιακή γοργόνα σε μωσαϊκό καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Ενυδρείο

7:59 π.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
07:11 π.μ. - Τετ, 30/59/2016
Image: Μια εντυπωσιακή γοργόνα σε μωσαϊκό καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Ενυδρείο

Ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό σύνολο έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες του Ενυδρείου Κρήτης, του Θαλασσόκοσμου CRETaquarium στις Γούβες Ηρακλείου.

Βρίσκεται στη είσοδό του και καταλαμβάνει μια τεράστια επιφάνεια εμβαδού 85 περίπου τ.μ. Την σύνθεση έχει κάνει η Κατερίνα Αρναουτάκη και απεικονίζει τρισδιάστατα, σε τρία επίπεδα, τον βυθό της θάλασσας με κεντρικό θέμα μια γοργόνα και τρεις χελώνες στο πάνω επίπεδο.


 
Όπως μας ενημέρωσε η Κατερίνα, «η ιδέα ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο Ιάσονα Ταβλά, που πρότεινε στο Ενυδρείο την σχεδίαση και την κατασκευή ενός μωσαϊκού, παρόμοιου με τα δυο μωσαϊκά που έχουμε ήδη φτιάξει στον Άγιο Νικόλαο. Το Ενυδρείο ενθουσιάστηκε με την σχεδιαστική πρότασή μου και μας ανέθεσε, πριν από ενάμιση χρόνο, την υλοποίηση του έργου ώστε να ομορφύνει και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και ο εξωτερικός του χώρος. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για ‘μένα και τους συνεργάτες μου. Δουλεύαμε το μωσαϊκό για ενάμιση χρόνο και ο τεχνίτης μας χρειάστηκε 6 εβδομάδες για την τοποθέτηση. Είναι σημαντικό ότι το γλυπτό μας βρίσκεται στο CRETaquarium, γιατί θεωρώ ότι αυτό ανήκει σε όλη την Κρήτη».
 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ
anatolh.com