Μητσοτάκης: Τρίμηνη παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

11:44 π.μ. - Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Πέμ, 30/44/2020
Image: Μητσοτάκης: Τρίμηνη παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τρίμηνη, τελικά, παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων πλήττονται από τον κοροναϊό, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρίμηνη, τελικά, παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων πλήττονται από τον κοροναϊό, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον κοροναϊό και την οικονομία στη Βουλή.

Για τη συνέχεια προανήγγειλε ένα νέο πλαίσιο, «πρόγραμμα - γέφυρα», όπως ανέφερε, που αναμένεται να έχει τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο και θα προβλέπει επιδότηση από το κράτος των δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημία. Οι λεπτομέρειες αυτού του πλαισίου αυτού θα ανακοινωθούν στις 5 το απόγευμα, από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη όσων βρίσκονται σε αναστολή με το επίδομα ειδικού σκοπού και όσων επιστρέψουν στις εργασίες τους με μειωμένες αποδοχές και ωράριο μέσω του προγράμματος Sure της Κομισιόν. Θα διατηρηθούν επίσης τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους.

Για τις επιχειρήσεις που θα έχουν μειωμένο τζίρο είπε ότι θα υπάρξει νέα δέσμη μέτρων που θα ξεκινήσει από τον Μάιο, χωρίς να εξειδικεύσει περαιτέρω ενώ σημείωσε ότι τα υφιστάμενα εργαλεία στήριξης θα παραμείνουν. Τέλος ανέφερε ότι θα υπάρξει και σχέδιο - εξπρές για τον τουρισμό, το οποίο επίσης θα ανακοινωθεί μελλοντικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας μετά την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι οι συνέπειες της κρίσης θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες ενώ «το βάρος της επανεκκίνησης θα το επωμιστούμε όλοι δίκαια».

tvxs.gr