Μήνυση 48 πολιτών και αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη «λίστα Πέτσα»

7:36 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021
07:04 μ.μ. - Πέμ, 01/36/2021
Image: Μήνυση 48 πολιτών και αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη «λίστα Πέτσα»

Στο δρόμο της Δικαιοσύνης

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει το πάρτι εκατομμυρίων που έστησαν τα ΜΜΕ με τα δωράκια 31 εκατομμυρίων ευρώ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

48 πολίτες, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατηγορώντας τον Στέλιο Πέτσα και τον Θοδωρή Σκυλακάκακη  για απιστία εις βάρος του δημοσίου, κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Πιο αναλυτικά, η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικής Απιστίας κατά του Δημοσίου:

Α) Κατασπατάληση τουλάχιστον 31 εκατομμυρίων για διαφημιστική δαπάνη κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, αφ’ ης στιγμής προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της νομοθεσίας μας, ότι μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία οφείλει να προβάλλεται δωρεάν,

Β) Για τη κατανομή της ανωτέρω δαπάνης και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα, ή χαμηλότατης αναγνωσιμότητας ή ξένα και όχι εγχώρια ΜΜΕ,

Γ) Για την παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στη Κυβέρνηση.

Περιγράφοντας τις αιτίες της πρωτοβουλίας τους, οι υπογράφοντες σημειώνουν παρακάτω:

Επειδή ύστατο καταφύγιο τούτη την έσχατη ώρα αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός πολλαπλώς βαλλόμενος. Ένας θεσμός ενοχλητικός σε εκείνους που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.

Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «(Η Εισαγγελία) Δρα ενιαία και αδιάκριτα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης».

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής.

Επειδή θεωρούμε ότι έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, από δημόσιους λειτουργούς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Υποβάλλουμε την παρούσα αναφορά προς περιέλευση σε γνώση σας των παραπάνω ισχυρισμών.

Η «Λίστα Πέτσα» καταγγέλλεται σε διεθνές επίπεδο για αδιαφάνεια και μεροληψία

Πηγη : Efsyn  The Rpess Project