Μήνυμα Πλακιωτάκη για τη δράση του εμβολιασμού χωρίς ραντεβού

5:34 μ.μ. - Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021
05:12 μ.μ. - Σάβ, 18/34/2021
Image: Μήνυμα Πλακιωτάκη για τη δράση του εμβολιασμού χωρίς ραντεβού

"Είμαι χαρούμενος που το νησί μου πρωτοπορεί σε αυτή την κρίσιμη καμπή της πανδημίας" τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Μήνυμα για τη δράση των εμβολιασμών σε δημόσιους χώρους χωρίς ραντεβού απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι η Κρήτη πρωτοπορεί σε μία κρίσιμη καμπή για την πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το νησί μου, η Κρήτη, μέσω της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της πανδημίας, πρωτοπορεί και διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ένα διήμερο δράσεων για τον εμβολιασμό πολιτών σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, χωρίς ραντεβού.

Οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού φέρνουν ένα ακόμη κύμα αύξησης των κρουσμάτων γι αυτό κι όλοι εμείς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είμαι υπερήφανος που η ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Λασίθι, πρωτοστατεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Το ποσοστό εμβολιασμού στον συνολικό πληθυσμό έχει ξεπεράσει το 77% και φτάνει το 94% στους άνω των 20 ετών. Αξίζουν πολλοί έπαινοι στις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας, καθώς και στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων και όλους όσους έχουν συμβάλλει στο εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα.

Όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Δεν έχουμε νικήσει ακόμη τον ιό. Γι’ αυτό, προτρέπω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που δεν έχει εμβολιαστεί, να το πράξει άμεσα. Κάθε μία και κάθε έναν που έχει κάνει τις δύο δόσεις, να σπεύσει να κάνει και την αναμνηστική.

Πρέπει όλοι μας να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της μάχης ενάντια στον ιό. Ο εμβολιασμός, η συνέπεια στην τήρηση των μέτρων, η υπευθυνότητα στην κοινωνική μας συμπεριφορά, είναι τα όπλα μας. Αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, αν αξιοποιήσουμε το μεγάλο επίτευγμα της επιστήμης, το εμβόλιο, θα κερδίσουμε τη μάχη. Θα κερδίσουμε τη ζωή μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας".