Μήνυμα Πελαγίας Πετράκη για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου

12:09 μ.μ. - Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023
12:06 μ.μ. - Τρί, 27/09/2023
Image: Μήνυμα Πελαγίας Πετράκη για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου

Δείτε αναλυτικά

Στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 αποτυπώνεται μια καθαρή νίκη των δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων, ενώ παράλληλα σημειώνεται σημαντική μείωση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αριστεράς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική, κοινωνική και ηθική στροφή της ελληνικής κοινωνίας προς τις συντηρητικές πολιτικές αξίες. Η ισχυροποίηση της άκρας δεξιάς και του φασισμού, φαινόμενο το οποίο άλλωστε δεν είναι ελληνικό, αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την ίδια τη Δημοκρατία και είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να συστρατευτεί στη μάχη για την ανατροπή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει την ευθύνη για αποφασιστική και προγραμματική αντιπολίτευση προκειμένου να βάλει φραγμό στην κυριαρχία της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

Οι δυσμενείς συσχετισμοί που καταγραφήκαν για το ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τόσο στις προηγούμενες όσο και στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις οδηγούν σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος όπως ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε: «Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες».

Κλείνοντας αυτό τον εκλογικό κύκλο θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του νομού Λασιθίου που με στήριξαν με τη ψήφο τους. Δεν ξεχνώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν και πίστεψαν σε μένα.

Ήταν τιμή για εμένα που ήμουν υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτές τις εκλογές.

Πελαγία Πετράκη, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός,MSc.

Πρ. Αντιπεριφεριάρχισσα Λασιθίου,

Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ