Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

7:04 μ.μ. - Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024
07:09 μ.μ. - Τρί, 10/04/2024
Image: Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δείτε περισσότερα :

Το πρώτο σχολικό κουδούνι της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, σηματοδοτεί κάθε φορά καινούριους στόχους και προσδοκίες μαθητριών / μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και όλων των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία.  

Αποτελεί την αφετηρία για νέα ξεκινήματα, ανανεώνει τις ελπίδες και την αισιοδοξία ότι τα παιδιά μας, αξιοποιώντας τη διάθεση, τη φαντασία, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους θα κατακτήσουν νέους ορίζοντες γνώσεις, θα διδαχθούν, αλλά και θα διδάξουν εμάς τους μεγαλύτερους, σε μία εκπαιδευτική πορεία ανατροφοδότησης και διάδρασης. 

Καλωσορίζουμε αρχικά τις μικρές μαθήτριες / τους μικρούς μαθητές που διασχίζουν το σχολικό κατώφλι για πρώτη φορά και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους για ένα σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο.

Με συγκίνηση, υποδεχόμαστε τις/τους τελειόφοιτες/τους, οι οποίοι με τη λήξη της χρονιάς θα αποχαιρετήσουν τα μαθητικά θρανία, κυνηγώντας τα όνειρά τους, οικοδομώντας το μέλλον τους.

Ευχόμαστε στο εκπαιδευτικό προσωπικό να έχουν την επιμονή και την υπομονή να ανταπεξέρχονται στο δύσκολο έργο τους, σε ένα συμμετοχικό, ανθρώπινο σχολείο, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη των παιδιών μας και βοηθώντας τα να κατακτήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. 

Συμπορευόμαστε με τους γονείς, που συμπαραστέκονται στη δύσκολη διαδρομή των παιδιών τους στη διαδικασία της ενηλικίωσης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, τη δημιουργία αξιών και ιδανικών.

Στόχος όλων μας είναι, μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να ολοκληρωθεί η νέα σχολική χρονιά 2024-2025, με πρόοδο, επιτυχίες, αξιοποίηση των ικανοτήτων των παιδιών μας, δημιουργικότητα και καινοτομία.

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας. Καλή σχολική χρονιά!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ