Μήνυμα αισιοδοξίας από την επίσκεψη της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ

7:21 π.μ. - Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Δευ, 29/21/2021
Image: Μήνυμα αισιοδοξίας από την επίσκεψη της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ

Μέσα σε μία ψευδαίσθηση κανονικότητας πραγματοποιήθηκε η λιτή τελετή κοπής της πίτας και ακολούθησε σύντομη συζήτηση με το προεδρείο του συλλόγου

Μετά την πολύωρη συνάντηση της 24ης Μαρτίου 2021, με τον Αν. Διοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας, θεσμικούς και άλλους παράγοντες, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και ο Διοικητής των διασυνδεομένων Νοσοκομείων Λασιθίου συναντήθηκαν με το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων.

Προηγήθηκε περιήγηση στους νέους χώρους όπως διαμορφώνονται με τις πρόσφατες κτιριακές παρεμβάσεις, παρουσία του Αν. Διοικητή και πλήθος εργαζομένων. Η διοικήτρια ομολόγησε ότι διαπίστωσε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας του Αν. Διοικητή με τους εργαζόμενους καθώς και παράκαμψη των θεσμικών φορέων (επιστημονικό συμβούλιο, χωροταξική επιτροπή) αλλά και διευθυντών και υπεύθυνων τμημάτων κι ακόμη βίωσε ιδίοις όμασι, την ένταση και το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον εργασιακό χώρο μας.

Σύστησε να λαμβάνεται υπ’ όψιν και η γνώμη των εργαζομένων για τους χώρους που προορίζονται να γίνουν το εργασιακό τους περιβάλλον και ότι θα πρέπει να εκτιμώνται κι όχι να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες και κυρίως το φιλότιμο του προσωπικού, που γνωρίζει καλά η διοικήτρια, ότι ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, υπερβάλλει εαυτόν.

Στη συνέχεια μέσα σε μία ψευδαίσθηση κανονικότητας πραγματοποιήθηκε η λιτή τελετή κοπής της πίτας και ακολούθησε σύντομη συζήτηση με το προεδρείο του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια αυτής επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιεράπετρας έχουν συμμάχους στην 7η ΥΠΕ.

Η Διοικήτρια διαβεβαίωσε ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας και καλεί τους εργαζόμενους να απευθύνουν απευθείας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ τα προβλήματα που προκύπτουν. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η στάση του Διοικητή των διασυνδεομένων Νοσοκομείων Λασιθίου.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο υγειονομικός κόσμος σε όλη τη χώρα, με την κόπωση λόγω υποστελέχωσης, την εξάντληση ως πολίτες λόγω του παρατεταμένου αποκλεισμού, την γενικευμένη αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας των διοικήσεων πολλών νοσοκομείων, τη φίμωση και τις διώξεις συνδικαλιστικών οργάνων, είναι πλέον ένα καζάνι που βράζει και δεν αρκεί μια πρέσβειρα καλής θέλησης για να κατευνάσει τα πνεύματα.