Μην υποτιμάτε τα μέτρα προστασίας - Όλοι είμαστε υποψήφια θύματα του κορωνοϊού

9:47 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Πέμ, 12/47/2020
Image: Μην υποτιμάτε τα μέτρα προστασίας - Όλοι είμαστε υποψήφια θύματα του κορωνοϊού

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κων/νος Νικολαράκης στον Ηχώ 99,8

Τα δεδομένα γύρω από τον κορωνοϊό όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί εως τώρα με το πρώτο κρούσμα και στην Κρήτη να έχει επιβεβαιωθεί, σχολιάζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Κων/νος Νικολαράκης.

Αυτό που τονίζει για μια ακόμη φορά είναι ότι οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν και κυρίως οι ηλικιωμένοι που μπορεί να έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Τα παιδιά δύσκολα νοσούν ή αν νοσήσουν το περνάνε ελαφριά μπορεί όμως να είναι φορείς οπότε να μεταδώσουν τον ιο. Χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία από όλους λοιπόν και να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Εάν έχουμε συμπτώματα επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε τις οδηγίες. Εάν μας παραπέμψουν στο νοσοκομείο ενημερώνουμε το νοσοκομείο και έπειτα το επισκεπτόμαστε. Κάποια στιγμή κρούσματα θα υπάρξουν και στην περιοχή μας . Το ζητούμενο είναι να μην έχουμε ταυτόχρονα πολλά περιστατικά γιατί οι υφιστάμενες δομές με το υπάρχον προσωπικό είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν. Για αυτό χρειάζεται η προσοχή από όλους, τόνισε ο κ. Νικολαράκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Νικολαράκη: