M.G. Panagiotakis: Επάρκεια σε αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ιεράπετρα

11:24 π.μ. - Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Δευ, 06/24/2023
Image: M.G. Panagiotakis: Επάρκεια σε αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ιεράπετρα

Τι είναι χιονοκουβέρτες και τι τα χιονολάστιχα – Πως εφαρμόζουμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους οδηγούς αναφορικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα μέσα προστασίας για ασφαλή οδήγηση στα χιόνια δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Eμμ. Παναγιωτάκης υπεύθυνος στο κατάστημα ελαστικών MG Panagiotakis.

Όπως είπε, αυτές τις ημέρες λόγω της κακοκαιρίας υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε αντιολισθητικές αλυσίδες με τις τιμές να κυμαίνονται από 35 ευρώ έως 80 ανάλογα το ελαστικό. Επάρκεια στην τοπική αγορά της Ιεράπετρας υπάρχει. Ως κατάστημα ενημερώνουν μάλιστα τους οδηγούς για τον τρόπο εγκατάστασης των αλυσίδων. Πλέον οι οδηγοί υποχρεούται να έχουν αλυσίδες, ανεξάρτητα από τον καιρό, διαφορετικά προβλέπεται σχετικό πρόστιμο.

Ως προς τις χιονοκουβέρτες ανέφερε ότι αυτές μπαίνουν στα δυο λάστιχα κίνησης. Είναι εύκολες στην τοποθέτηση αλλά καλύπτουν ανάγκες σε περιοχές με περιορισμένη χιονόπτωση. Εκεί που υπάρχει έντονη χιονόπτωση απαιτούνται αλυσίδες. Το κόστος τους είναι πιο ακριβό σε σχέση με τις αλυσίδες.

Για τα χιονολάστιχα είπε ότι είναι χρήσιμα σε χώρες που χιονίζει συχνά. Στη χώρα μας δεν είναι τόσο αναγκαία για αυτό και οι οδηγοί επιλέγουν ελαστικά all season.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν οδηγούν σε σημεία με χιόνια και απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή όταν υπάρχει πάγος, λόγω της ολισθηρότητας.