Μέχρι τον Αύγουστο έτοιμη η μελέτη προς διαβούλευση για την παραλία και τις πέργκολες στην Ιεράπετρα

11:02 π.μ. - Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Πέμ, 01/02/2021
Image: Μέχρι τον Αύγουστο έτοιμη η μελέτη προς διαβούλευση για την παραλία και τις πέργκολες στην Ιεράπετρα

Ο Γιώργος Ασπραδάκης πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. στον Ηχώ 99,8 για παραλία, καταδυτικό πάρκο, υδατοδρόμιο

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου. Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. κ. Γιώργος Ασπραδάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι μετά τις προτάσεις των μελετητών, έχει επιλεγεί ο χώρος του Περιστερά όπου μάλιστα υπάρχει ένα αγγλικό πολεμικό πλοίο που είχε βυθιστεί πριν χρόνια. Για να γίνει το καταδυτικό πάρκο θα πρέπει να εξασφαλιστούν μια σειρά από εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη. Απαραίτητη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ώστε να ακολουθήσει η αδειοδότηση του έργου. Το κόστος του αντιστοιχεί σε 200.000,00 ευρώ περίπου. Έχει γίνει και αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να υπάρχει ετοιμότητα βύθισης ενός πλοίου για τις ανάγκες λειτουργίας του πάρκου. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Ιεράπετρα προσεγγίζοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες που αγαπούν τη θάλασσα και αυτού του είδους τουρισμού και όχι μόνο, ανέφερε.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Καλά τα νέα όμως και για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας καθώς όπως είπε ο κ. Ασπραδάκης , ο Δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα , μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση του έργου από το συγκεκριμένο Υπουργείο. Θα πρέπει και τυπικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να ακολουθήσει η προκήρυξη για την εξεύρεση μελετητικού γραφείου που θα κάνει τη μελέτη καταθέτοντας τις προτάσεις τους για την ανάπλαση. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 μήνες για όλες αυτές τις διεργασίες οπότε τον Αύγουστο περίπου θα υπάρχει έτοιμη η μελέτη για να δοθεί προς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους συλλόγους και φορείς προκειμένου να καταλήξουμε στο πως θέλουμε την παραλία μας. Ο κ. Υπουργός εκτός από τη μελέτη έχει δεσμευτεί και για την χρηματοδότηση του έργου και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, τόνισε.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ - ΥΦΑΛΟΣ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Αναφορικά με την προσπάθεια για την κατασκευή υδατοδρομίου ο πρόεδρος του ΔΛΤ είπε ότι συνεχίζουν τις ενέργειες που προβλέπονται ώστε να δανειοδοτηθεί το έργο προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι κατασκευές που απαιτούνται, πλωτή πλατφόρμα κλπ για να δοθεί κατόπιν και η άδεια λειτουργίας. Θα πρέπει βέβαια να τρέξουν οι ανάλογες προσπάθειες και από άλλους Δήμους ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προορισμών. Τέλος ο κ. Ασπραδάκης μίλησε και για το έργο του ύφαλου κυματοθραύστη που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, κατασκευάζονται τα 1800 μπλόκια και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί σήμανση στην προβλήτα ώστε να ο εργολάβος με ασφάλεια να μεταφέρει τα υλικά για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί στην προβλήτα όπου έχει τοποθετηθεί και ειδικός οικίσκος που δεν αποκλείεται να μεταφερθεί σε παρακείμενο σημείο ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο και να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και τον κυματισμό .