Μέτρα στήριξης των Σχολών χορού ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογλου

2:05 μ.μ. - Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021
02:05 μ.μ. - Παρ, 21/05/2021
Image: Μέτρα στήριξης των Σχολών χορού ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Τι αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτησή του

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία  Οικονομικών,  Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά μέτρα στήριξης για τις Σχολές χορού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Από το Νοέμβριο του 2020  είναι κλειστές οι επιχειρήσεις Σχολών χορού (μπαλέτου, σύγχρονου, παραδοσιακών κτλ ) έως και σήμερα.

Οι ενισχύσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις αυτές είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση όμως  δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες για τη στήριξη και την επιβίωση αυτού του κλάδου λόγω της ιδιαίτερης εκπαιδευτικής περιόδου που διανύουν, αφού ειδικά οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο- Αύγουστο) σαν εκπαιδευτικές δομές που είναι (ΚΑΔ 8552 Πολιτιστική Εκπαίδευση).

Επειδή οι σχολές παραμένουν τη συγκεκριμένη περίοδο χωρίς έσοδα και η επανεκκίνηση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αν δρομολογηθεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο μόνο θετικά δε θα μπορεί να  λειτουργήσει.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:1.Τι μέτρα έχετε σκοπό να πάρετε για τη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών;2.Έχετε σχεδιάσει το ασφαλές και βιώσιμο  άνοιγμα τους;  3.Έχετε σκοπό να πάρετε ειδικά μέτρα για τις επιχειρήσεις αυτές ( σχολές χορού) λόγω του ότι ως κλάδος είναι ο τελευταίος που δεν έχει επαναλειτουργήσει δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών;».             

cretalive.gr