Μετεολάτρες: Συνεχίζεται η ζέστη, ήπιοι παραμένουν οι άνεμοι

9:17 π.μ. - Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
09:07 π.μ. - Πέμ, 18/17/2024
Image: Μετεολάτρες: Συνεχίζεται η ζέστη, ήπιοι παραμένουν οι άνεμοι

Η Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή μέρα αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα η ζέστη με την αφρικανική σκόνη να κάνει ξανά την εμφάνισή της την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 18/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να  κυμαίνεται από 27 έως 34 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, τις μεσημεριανές ώρες η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι στους 40 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 1 με 3 μποφόρ και βόρειοι τις βραδινές ώρες. Η υγρασία θα είναι 45-60%.

Η Παρασκευή 19/7 θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας με την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και τους 28 η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέσα στη μέρα και βόρειοι το βράδυ εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 40-60%.

Το Σάββατο 20/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ελαφρώς ενισχυμένοι με ένταση 3 με 4 μποφόρ και ριπές των 5 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα είναι 40-55%.

Την Κυριακή 21/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς κελσίου. Η αίσθηση της θερμοκρασίας τις μεσημεριανές ώρες θα είναι στους 39 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέσα στη μέρα εντάσεως 1 με 2 μποφόρ που το βράδυ θα μεταβληθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Κάποιες ώρες της μέρας θα έχουμε άπνοια. Η υγρασία θα είναι 45-65% και η αφρικανική σκόνη θα εμφανιστεί ξανά σε μέτρια επίπεδα.

Την Δευτέρα 22/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια και καθαρό ουρανό. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και τους 27 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα είναι ξανά νότιοι μέσα στη μέρα και βόρειοι το βράδυ εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 40-60% και τα επίπεδα αφρικανικής σκόνης μέτρια.

Συνεχόμενο κύμα ζέστης θα έχουμε μέχρι και το τέλος του μήνα σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλιωτάκη. Θα υπάρξει μία μικρή πτώση της θερμοκρασία στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αλλά αμέσως μετά η θερμοκρασία θα αυξηθεί ξανά και θα παραμείνει υψηλή μέχρι και το τέλος του μήνα. Οι άνεμοι θα είναι ήπιοι σε γενικές γραμμές με εξαίρεση την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26/7 και Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31/7 που το μελτέμι θα είναι πιο ενισχυμένο με ένταση 4 με 6 μποφόρ.

Τέλος, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις για τον Αύγουστο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα έχουμε ένα θερμό Αύγουστο με μελτέμια. 

-

  Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)