Μετεολάτρες: Σταδιακή μείωση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

9:47 π.μ. - Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024
09:07 π.μ. - Δευ, 08/47/2024
Image: Μετεολάτρες: Σταδιακή μείωση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Σταδιακή μείωση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει στο πικ της την Τρίτη, θα έχουμε αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 8/7 θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να φτάνει τους 33 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και τους 25 η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και η υγρασία 35-60%.

Η Τρίτη 9/7 θα είναι μία μέρα με ηλιοφάνεια και ελάχιστες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 1 με 3 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 40-55%.

Την Τετάρτη 10/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια με αρκετές συννεφιές οι οποίες θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι τις πρωινές ώρες, στην συνέχεια θα μεταβληθούν σε νότιους για κάποιες ώρες και από το απόγευμα προς βράδυ θα έχουμε ξανά βόρειους ανέμους εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές 3. Η υγρασία θα είναι 45-60%.

Την Πέμπτη 11/7 θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 26 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 31 βαθμούς κελσίου η μέγιστη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, βόρειοι, νότιοι και ξανά βόρειοι εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ κατά τόπους. Θα έχουμε εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης σε χαμηλά επίπεδα.

Στην μακροπρόθεσμη πρόβλεψη φαίνεται η μικρή άνοδος της θερμοκρασία που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλιωτάκη, φαίνεται να υπάρχει σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, από το Σάββατο 13/7 φαίνεται να έχουμε ξανά σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα παραμείνει στους 32 με 34 βαθμούς η μέγιστη και στους 26 με 27 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη, μέχρι και τις 20-21/7. Σχετικά με τους ανέμους, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι φαίνεται να έχουμε ενίσχυση των ανέμων με μικρά διαλείμματα. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 13/7 οι άνεμοι φαίνεται να είναι ήπιοι. Από 14/7 και μετά βλέπουμε βαθμιαία ενίσχυση στο μελτέμι για δύο μέρες. Στην συνέχεια, η έντασή τους θα μειωθεί και θα ενισχυθεί ξανά. 

-

  Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)