Μετεολάτρες: Ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές - Αίθριος ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

9:42 π.μ. - Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024
09:10 π.μ. - Δευ, 21/42/2024
Image: Μετεολάτρες: Ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές - Αίθριος ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Εξασθενούν οι βόρειοι άνεμοι από την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη

Ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές και βόρειοι άνεμοι που θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τετάρτη θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 21/10 θα έχουμε ηλιοφάνεια με ελάχιστες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 17 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 24 η μέγιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 70%.

Την Τρίτη 22/10 θα έχουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ξανά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και ριπές των 5 με 6 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 70%.

Την Τετάρτη 23/10 θα έχουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι αλλά αρκετά εξασθενημένοι με ένταση 1 έως 3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 75%.

Την Πέμπτη 24/10 θα έχουμε ξανά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 70%.

Τέλος, την Δευτέρα 28/10, ημέρα παρέλασης, ο καιρός φαίνεται να είναι αίθριος χωρίς κάτι ιδιαίτερο από άποψη ανέμου ωστόσο την Πέμπτη θα ενημερωθούμε ξανά για τον καιρό της Δευτέρας.

Μακροπρόθεσμα, φαίνεται ότι μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή με την ελάχιστη να είναι 16-18 βαθιούς κελσίου και την μέγιστη στους 20-23.

Γενικά, η επόμενη εβδομάδα θα έχει ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές κατά διαστήματα προς το Σαββατοκύριακο. Ο κος Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι παρακολουθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοανατολικά της χώρας μας που φαίνεται να φέρνει την πρώτη σοβαρή κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Η πορεία του δείχνει να κατεβαίνει προς τη Δυτική Κρήτη και να επιστρέφει ξανά βόρεια. Η περιοχή μας θα επηρεαστεί καθώς φαίνεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές ωστόσο θα είμαστε πιο σίγουροι στην επόμενη πρόβλεψη.

Οι άνεμοι αυτή την εβδομάδα φαίνεται να παραμένουν βόρειοι ενώ από την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να έχουμε νότιο άνεμο σε μέτρια ένταση από 1 έως 3 μποφόρ έως και το τέλος του μήνα, με μικρές εναλλαγές.

Ο καιρός στις πόλεις της Κρήτης

Άγιος Νικόλαος: Αίθριος καιρός, ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 22 °C. Βόρειοι άνεμοι Δευτέρα και Τρίτη με ένταση 3-4 μποφόρ και ριπές 6-7. Από την Τετάρτη οι άνεμοι εξασθενούν και η ένταση τους θα είναι στα 2 μποφόρ. Υγρασία 50-70%.

Σητεία: Νεφελώδης καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 18 έως 22 °C. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ και ριπές των 7 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα είναι 55-65%.

Ηράκλειο: Νεφελώδης καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23°C. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και ριπές των 6 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία 65-75%.

Ρέθυμνο: Αρκετά νεφελώδης καιρός με λίγη ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 17 έως 22°C. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 3-4 μποφόρ και ριπές των 5-6 μποφόρ. Η υγρασία 55-75%.

Χανιά: Αρκετά νεφελώδης καιρός με λίγη ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 17 έως 21°C. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί εντάσεως 2 με 3 μποφόρ και ριπές των 5 μποφόρ κάποιες στιγμές. Η υγρασία 50-75%. 

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)  

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού