Μετεολάτρες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις μέχρι και το τέλος της εβδομάδας

9:25 π.μ. - Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
09:09 π.μ. - Πέμ, 19/25/2024
Image: Μετεολάτρες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις μέχρι και το τέλος της εβδομάδας

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και μεταβλητούς ανέμους θα έχουμε για την υπόλοιπη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 19/9 θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 1 έως 3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 55 έως 80%.

Η Παρασκευή 20/9 θα έχει ξανά ηλιοφάνεια με παροδικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 21 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 27 η μέγιστη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, βορειοδυτικοί τις πρωινές ώρες, δυτικοί-νοτιοδυτικοί τις μεσημεριανές και βορειοανατολικοί τις απογευματινές ώρες. Η έντασή τους θα είναι 1 με 3 μποφόρ με ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 75%.

Το Σάββατο 21/9 ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και κάποια διαστήματα με συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες με ένταση 2 έως 3 μποφόρ, νωρίς το μεσημέρι θα γυρίσουν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς εντάσεως 1 με 3 μποφόρ και το απόγευμα προς βράδυ θα είναι βορειοανατολικοί εντάσεως 2 με 3 μποφόρ και ριπές που κατά τόπους ίσως φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η υγρασία θα κυμανθεί από 55 έως 70%.

Η Κυριακή 22/9 θα έχει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η υγρασία θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4-5 μποφόρ κατά τόπους. Το μεσημέρι θα έχουμε πρόσκαιρη αλλαγή των ανέμων σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς που στην συνέχεια θα μεταβληθούν ξανά σε βόρειους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 45 έως 70%.

Τέλος, η Δευτέρα 23/9 θα είναι μία μέρα με ηλιοφάνεια και ελάχιστες νεφώσεις που θα εμφανιστούν κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι το μεσημέρι, μετά θα είναι δυτικοί για περίπου πέντε ώρες και βόρειοι το βράδυ με ένταση 1-3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 45 έως 60%.

Στην μακροπρόθεσμη πρόβλεψη βλέπουμε ότι μετά την χθεσινή αστάθεια, η θερμοκρασία βελτιώνεται και φτάνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση τις τελευταίες μέρες του μήνα που φαίνεται να έχουμε μικρή αύξηση με την μέγιστη να φτάνει στους 29-30 βαθμούς κελσίου και την ελάχιστη στους 22-23.

Οι άνεμοι φαίνεται να είναι κυρίως βόρειοι με εναλλαγές σε νότιους λίγες ώρες της μέρας. Η έντασή τους θα είναι κάποιες φορές στα 1 με 2 μποφόρ και άλλες στα 3 με 4 μποφόρ. Τέλος, ο Οκτώβριος φαίνεται να μας υποδέχεται με βόρειους ανέμους ήπιας έντασης.

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)