Μετεολάτρες: Βροχές μέχρι το μεσημέρι σήμερα στην Ιεράπετρα - Από εβδομάδα καλοκαίρι

10:07 π.μ. - Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Παρ, 10/07/2024
Image: Μετεολάτρες: Βροχές μέχρι το μεσημέρι σήμερα στην Ιεράπετρα  - Από εβδομάδα καλοκαίρι

Ο Γιάννης Αϊβαλιωτάκης από τους Μετεολάτρες μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τον καιρό και τα χιλιοστά βροχής που θα πέσουν στις κεντρικές πόλεις της Κρήτης και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Οι βόρειες περιοχές της Κρήτης θα επηρεαστούν περισσότερο από την αστάθεια, με τα φαινόμενα στις νότιες περιοχές να είναι πιο ήπια σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 10/5 ο καιρός θα είναι άστατος με μικρά ανοίγματα ήλιου και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 19 βαθμούς κελσίου. Τα χιλιοστά από την πρωινή βροχή δεν ήταν πολλά, και τα χιλιοστά που περιμένουμε από την βροχή όλης της ημέρας δεν θα ξεπεράσουν τα 10. Η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα έχουμε ψιλόβροχο που θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στη συνέχεια νοτιοδυτικοί που θα ενισχυθούν στα 4 μποφόρ. Η υγρασία θα είναι 65-85%.

Το Σάββατο 11/5 ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται ξεκινώντας με ήλιο και λιγότερα σύννεφα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 1 με 2 μποφόρ το πρωί, με μικρή ενίσχυση στα 3 μποφόρ το απόγευμα. Η υγρασία θα είναι 55-75%.

Η Κυριακή 12/5 θα είναι πολύ καλή μέρα με πολύ ηλιοφάνεια και ελάχιστες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ το απόγευμα. Η υγρασία θα είναι 35-65%.

Την Δευτέρα 13/5 θα έχουμε πολύ ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 23 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και 15 η ελάχιστη. Η υγρασία θα είναι 40-70%.

Στην μακροπρόθεσμη πρόβλεψη ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι από την Τετάρτη 15/5 αρχίζει η άνοδος της θερμοκρασίας η οποία στις 20/5 θα φτάσει μέχρι και τους 29 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο πιστεύει ότι θα είναι κάτι πρόσκαιρο με την θερμοκρασία να πέφτει ξανά.

Ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας έδωσε πληροφορίες για τον καιρό και τα χιλιοστά βροχής που θα πέσουν στις κεντρικές πόλεις της Κρήτης και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο οροπέδιο Λασιθίου και ειδικότερα στο Τζερμιάδο, ο καιρός σήμερα Παρασκευή 10/5 θα είναι αρκετά άστατος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Θα έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις που θα ενταθούν τις απογευματινές ώρες, με τα χιλιοστά βροχής να φτάνουν τα 20. Αύριο, Σάββατο 11/5 θα έχουμε και πάλι βροχοπτώσεις με τα χιλιοστά να φτάνουν αυτή τη φορά τα 15. Στα ορεινά ίσως έχουμε και κάποιες χαλαζοπτώσεις.

Στην πόλη του Αγίου Νικολάου ο μεγαλύτερος όγκος βροχής θα πέσει το απόγευμα με τα χιλιοστά βροχής όμως να μην ξεπερνούν τα 10. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Σητεία τα φαινόμενα θα είναι ήπια με την βροχή που θα πέσει να μην ξεπερνάει τα 5-6 χιλιοστά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο και τις γύρω περιοχές θα έχουμε αστάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η οποία θα είναι βροχερή με ελάχιστη ηλιοφάνεια. Τα περισσότερα χιλιοστά βροχής θα πέσουν το απόγευμα και θα φτάσουν πάνω από 15.

Στο Ρέθυμνο, θα βρέχει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και θα έχουμε πάνω από 20 χιλιοστά βροχής για όλη την ημέρα.

Στα Χανιά θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδας και πάνω από 20 χιλιοστά βροχής. Σε κάποιες ορεινές περιοχές η βροχή μπορεί να ξεπεράσει τα 30-40 χιλιοστά βροχής.

  Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)