Μετεολάτρες: Βοριάδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στην Ιεράπετρα

9:57 π.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024
09:10 π.μ. - Δευ, 14/57/2024
Image: Μετεολάτρες: Βοριάδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στην Ιεράπετρα

Ο καιρός σε όλη την Κρήτη

Η εβδομάδα που έρχεται θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές, κατά διαστήματα. Οι βόρειοι άνεμοι, που σταδιακά θα ενισχυθούν, θα κυριαρχήσουν όλη την εβδομάδα και θα έχουν ως αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, ανέφερε ο Γιάννης Αϊβαλιωτάκης από τους Μετεολάτρες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 14/10 θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί με παροδικές συννεφιές από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη έως 27 βαθμούς κελσίου η μέγιστη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 1 έως 3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 75%.

Την Τρίτη 15/10 φαίνεται να έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές τις πρωινές ώρες και καθαρό ουρανό την υπόλοιπη ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ξανά βόρειοι με ένταση 1 έως 3 μποφόρ και ριπές που ίσως φτάσουν τα 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 47 έως 68%.

Η Τετάρτη 16/10 θα είναι μία ηλιόλουστη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ξανά από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 3 μποφόρ και ριπές των 4 με 5 μποφόρ τις βραδινές κυρίως ώρες. Η υγρασία θα κυμανθεί από 47 έως 70%.

Τέλος, την Πέμπτη 17/10 θα έχουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες συννεφιές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την μέγιστη να φτάνει τους 25 βαθμούς κελσίου και την ελάχιστη τους 19. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 3 έως 4 μποφόρ και ριπές των 5 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 έως 70%.

Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη

Μακροπρόθεσμα, φαίνεται να έχουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Γενικά, η επόμενη εβδομάδα φαίνεται να έχει αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές κατά διαστήματα. Θα έρθουν δύο βαρομετρικά χαμηλά με το πρώτο να φαίνεται να επηρεάζει μόνο την Δυτική Κρήτη. Ωστόσο, το δεύτερο, φαίνεται προς το παρόν, να επηρεάζει όλη την Κρήτη.

Οι άνεμοι φαίνεται να παραμένουν βόρειοι, με ένταση 1 έως 4 μποφόρ έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Πρόβλεψη καιρού σε όλη την Κρήτη

·         Άγιος Νικόλαος: Αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Βόρειοι άνεμοι 3-4 μποφόρ και ριπές των 5 μποφόρ κατά τόπους που την Πέμπτη ίσως φτάσουν τα 6-7. Η υγρασία 50-65%.

·         Σητεία: Αρκετά νεφελώδης καιρός με ηλιοφάνεια. Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ και ριπές των 6 μποφόρ κατά τόπους που την Πέμπτη ίσως φτάσουν τα 7-8. Η υγρασία 55-70%.

·         Ηράκλειο: Νεφελώδης καιρός με ηλιοφάνειες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 18-24 βαθμούς κελσίου. Βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 2-3 μποφόρ και ριπές των 6 μποφόρ κατά τόπους. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η ένταση των ανέμων θα είναι στα 4-5 μποφόρ με ριπές των 6 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία 65-80%.

·         Ρέθυμνο: Αρκετά νεφελώδης καιρός με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 2-3 μποφόρ και ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Την Τετάρτη και ιδιαίτερα την Πέμπτη η ένταση τους θα είναι 4-5 μποφόρ με ριπές των 6 μποφόρ κατά  τόπους. Η υγρασία 50-80%.

·         Χανιά: Νεφελώδης καιρός με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς κελσίου. Βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 1-3 μποφόρ με ριπές των 4 μποφόρ κατά τόπους. Την Πέμπτη η ένταση των ανέμων θα είναι 3-4 μποφόρ και ίσως ριπές των 5-6 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία 50-90%. 

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)  

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού