Μετεολάτρες: Θερμός και σκονισμένος ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε

9:45 π.μ. - Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Δευ, 10/45/2024
Image: Μετεολάτρες: Θερμός και σκονισμένος ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε

Συνεχίζει η καλοκαιρία, με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και των επιπέδων ερημικής σκόνης, σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες

Σήμερα Δευτέρα 10/6 θα έχουμε μία πολύ ηλιόλουστη μέρα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέσα στη μέρα εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ίσως υπάρξουν και κάποιες στιγμές άπνοιας. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειοι. Η υγρασία θα είναι 33-55%.

Η Τρίτη 11/6 θα είναι επίσης μία ηλιόλουστη μέρα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί εντάσεως 1 με 2 μποφόρ που το βράδυ θα μεταβληθούν σε βόρειοι. Η υγρασία θα είναι 40-55%. Θα έχουμε μικρή αύξηση των επιπέδων της ερημικής σκόνης.

Την Τετάρτη 12/6 θα έχουμε ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να φτάνει στους 35 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και στους 27 η ελάχιστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις εντάσεως 1 με 3 μποφόρ που θα μεταβληθούν ξανά σε βόρειους το βράδυ. Η υγρασία θα είναι 35-50%. Θα έχουμε μικρή αύξηση της ερημικής σκόνης.

Την Πέμπτη 13/6 θα έχουμε ηλιοφάνεια με ελάχιστες νεφώσεις και αρκετή ζέστη με την θερμοκρασία να φτάνει στους 37 βαθμούς κελσίου η μέγιστη και 28 η ελάχιστη. Κατά τόπους η θερμοκρασία μπορεί να είναι ακόμη πιο ανεβασμένη. Σε περιοχές όπως το Κουτσουνάρι, το Μύρτος και τα Γδόχια η θερμοκρασία φαίνεται να είναι συνήθως τρεις βαθμούς πιο ανεβασμένη σχετικά με τις άλλες περιοχές και έτσι η θερμοκρασία εκεί αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ξανά νοτιοδυτικοί εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και το βράδυ θα μεταβληθούν σε βόρειους. Η υγρασία θα είναι 25-45%. Τα επίπεδα ερημικής σκόνης θα είναι λίγο πιο ανεβασμένα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μέρες.

Στην μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι από την Παρασκευή 14/6 η θερμοκρασία σταδιακά θα μειωθεί ξανά και θα φτάνει μέχρι τους 32 βαθμούς κελσίου για λίγες μέρες. Οι άνεμοι από την Παρασκευή 14/6 μέχρι και περίπου τις 20/6 φαίνεται να είναι βόρειοι.

-

Facebook: Μετεολάτρες / website: meteolatres.gr (προς το παρόν υπό κατασκευή)