Μεταφορά ηλικιωμένου σε καρότσα: Η κόρη του ασθενούς εξηγεί τους λόγους της καταγγελίας

12:34 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Δευ, 11/34/2022
Image: Μεταφορά ηλικιωμένου σε καρότσα: Η κόρη του ασθενούς εξηγεί τους λόγους της καταγγελίας

Η καταγγελία έγινε για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσε ηλικιωμένος, κάτοικος Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναγκάστηκε μετά από επίσκεψη στο Νοσοκομείο να επιστρέψει σπίτι του πάνω σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος.

Η κόρη του παθόντος κα Βέρα Δαγαλάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας, ότι ο ηλικιωμένος πατέρας της είναι κατάκοιτος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας, που προέκυψε και πιο συγκεκριμένα να κάνει μετάγγιση. Μάλιστα επειδή αντιμετωπίζει και ορθοπεδικό πρόβλημα δεν μπορεί να καθίσει και είναι κατάκοιτος.

Μεταφέρθηκε λοιπόν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο αφού του παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες υγείας ( ευχαριστώντας μάλιστα στο σημείο το προσωπικό και τους γιατρούς) δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψει σπίτι του με ασθενοφόρο. Η ενημέρωση που είχαν από τον Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρα ήταν, ότι δεν επιτρέπεται εδώ και καιρό στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να πραγματοποιούν δευτερεύουσες μεταφορές αποθεραπείας και να μεταφέρουν ασθενείς στο σπίτι τους ακόμη και εάν είναι περιστατικά, όπως το συγκεκριμένο με έναν κατάκοιτο άνθρωπο.

Τους είπαν ακόμη, ότι το Νοσοκομείο θα μπορούσε με ασθενοφόρο να κάνει τέτοιες μεταφορές, αλλά θα πρέπει να προκηρυχθούν οι προβλεπόμενες θέσεις. Αναζήτησαν στη συνέχεια ιδιωτικό ασθενοφόρο, αλλά δεν υπάρχει όχι μόνο στην Ιεράπετρα, αλλά και ευρύτερα στον Νομό.

Έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τον πατέρα τους στο σπίτι πάνω στην καρότσα αγροτικού οχήματος, ξαπλωμένο μιας και λόγω του προβλήματος υγείας του δεν μπορεί να καθίσει, εξήγησε η κα Δαγαλάκη.

Εκείνο που ζητάμε τόνισε είναι να γίνει κάτι, να γίνει ό,τι χρειάζεται, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλοι συνάνθρωποί μας, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ανάλογα περιστατικά και με ασφάλεια οι ασθενείς να επιστρέφουν σπίτι τους. Ο πατέρας μου θα χρειαστεί να ξαναπάει στο Νοσοκομείο. Εμείς θα ζήσουμε ξανά όλα αυτά και ο ίδιος θα υποστεί τέτοια ταλαιπωρία, ήταν ο προβληματισμός, που εξέφρασε.