Μετά το Ακτινολογικό κλείνει και η Παθολογική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας;

10:13 π.μ. - Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021
10:11 π.μ. - Τετ, 24/13/2021
Image: Μετά το Ακτινολογικό κλείνει και η Παθολογική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας;

Ψίχουλα το έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς - Δηλώσεις Μανουσάκη στον Ηχώ 99,8

Την κατάσταση στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εν μέσω πανδημίας, περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κ. Γ. Μανουσάκης. Όπως είπε υπάρχουν συνάδελφοι που είναι ανεμβολίαστοι, έχουν τεθεί σε αναστολή και έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο και κάποιοι από αυτούς τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Αρχικά οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ήταν γύρω στους 34, στην πορεία κάποιοι εμβολιάστηκαν και πλέον είναι 29 οι εργαζόμενοι σε αναστολή. Μια γιατρός πήγε στο εξωτερικό όπου και εμβολιάστηκε με το κινέζικο εμβόλιο το οποίο όμως δεν γίνεται δεκτό και η Διοίκηση έχει ζητήσει διευκρίνιση από το υπουργείο υγείας. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα όπως στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου η ακτινολόγος και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων έχει νοσήσει και για κάποιους λόγους δεν γίνεται δεκτό το πιστοποιητικό νόσησης της, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η ΜΕΘ και η ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δέχονται τελευταία μια μεγάλη πίεση. Ενώ για το υγειονομικό έκτακτο βοήθημα στο ύψος του μέσου βασικού μισθού είπε ότι αυτό δεν φτάνει, και χρειάζεται να δοθούν κίνητρα και οικονομικά ώστε γιατροί να έρθουν στην περιφέρεια να εργαστούν. Παρόλα αυτά προσδοκούν ότι το έκτακτο επίδομα θα δοθεί σε όλους και όχι σε κάποιες ειδικότητες. Εκείνο πάντως που ζητάνε είναι να επαναφέρει η κυβέρνηση το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Έκανε αναφορά στη συνέχεια και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού, στην έλλειψη ακτινολόγων, αλλά και στον κίνδυνο να κλείσει ξανά η Παθολογική κλινική της Ιεράπετρας καθώς ένας γιατρός έχει κάνει αίτηση μετάθεσης σε άλλο Νοσοκομείο οπότε η κλινική θα αποδυναμωθεί. Κλείνοντας σημείωσε ότι υπάρχει θέμα με την πληρωμή υπερωριών σε κάποια νοσοκομεία όπως της Νεάπολης και της Ιεράπετρας.