Μέσα Μαΐου τα πρώτα δρομολόγια για Χρυσή με το ίδιο καθεστώς όπως πέρυσι

11:27 π.μ. - Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Πέμ, 18/27/2021
Image: Μέσα Μαΐου τα πρώτα δρομολόγια για Χρυσή με το ίδιο καθεστώς όπως πέρυσι

Ο τουριστικός επιχειρηματίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Ενότητα – Συνεργασία - Ανάπτυξη για την Ιεράπετρα μας Θανάσης Χηνόπουλος μιλά στον Ηχώ 99,8

Βρισκόμαστε λίγο μετά τα μέσα του Μάρτη και παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε και πως θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σαιζόν αφού η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει πολλές αλλαγές και ανατροπές. Ο τουριστικός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται με ημερόπλοια προς τη νήσο Χρυσή και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Ενότητα – Συνεργασία - Ανάπτυξη για την Ιεράπετρά μας» κ. Θανάσης Χηνόπουλος μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως λίγους μήνες πριν υπολόγιζαν ότι θα είχαν κόσμο ήδη από τον Απρίλη. Όπως εξελίσσονται όμως τα πράγματα περιμένουν επισκέπτες περίπου από τα μέσα του Μάη και μετά. Τα τελευταία νέα πάντως με την αύξηση κρουσμάτων δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ωστόσο ευχή όλων είναι σύντομα η κατάσταση να βελτιωθεί. Από εκεί και πέρα για την πορεία της τουριστικής σαιζόν σημαντικό ρόλο εκτιμάται ότι θα παίξουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο κόσμος φαίνεται ότι έχει αγανακτήσει και θέλει διακοπές και αυτό είναι ενθαρρυντικό, επεσήμανε. Ως προς την Ιεράπετρα είπε οτι είναι ένας παράδεισος που σιγά σιγά γίνεται προορισμός. Η Ιεράπετρα έχει ωραίο κλίμα, θάλασσες, φυσικό περιβάλλον γίνονται αγορές και επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού ενώ σταδιακά βελτιώνεται και η νοοτροπία των επιχειρηματιών. Οι ξένοι ασχολούνται γενικότερα με τον νομό Λασιθίου και αυτό φαίνεται και από τις τουριστικές επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια , σημείωσε ο κ. Χηνόπουλος.

Σχετικά με τη νήσο Χρυσή όπως είπε για τις περιοχές natura υπάρχει μια απόφαση του υπουργείου πολιτισμού η οποία ισχύει για τρία χρόνια σύμφωνα με την οποία και φέτος δεν θα υπάρχουν ούτε ομπελοκαθίσματα ούτε καντίνα στο νησί . Τα πλοία ωστόσο θα εκτελούν τα ταξίδια τους. Μέσα από τα πλοία οι ταξιδιώτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με σνακ ή ακόμα και γεύμα ακόμα και να ενοικιάσουν μια ομπρέλα. Τα πλοία είναι εφοδιασμένα και έχουν άδειες από τις υγειονομικές αρχές. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια καλή οργάνωση πάνω στο νησί για την εξυπηρέτηση των πολιτών όμως αυτό είναι θέμα των αρμόδιων υπουργείων, σημείωσε ο κ. Χηνόπουλος.