ΜέΡΑ25: Ο λαός της Ιεράπετρας έδειξε τον δρόμο

9:05 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023
09:02 μ.μ. - Πέμ, 02/05/2023
Image: ΜέΡΑ25: Ο λαός της Ιεράπετρας έδειξε τον δρόμο

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την κινητοποίηση

Ανακοίνωση για την πορεία διαμαρτυρίας που έλαβε τόπο στην Ιεράπετρα την Πέμπτη, εξέδωσε το ΜέΡΑ25, αναφέροντας πως "ο λαός της Ιεράπετρας έδειξε τον δρόμο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για ακόμα μία φορά οι πολίτες της Ιεράπετρας έδειξαν πως δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν. Πως το νοσοκομείο της πόλης και το αγαθό της δημόσιας υγείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι οργανώσεις βάσης του ΜέΡΑ25 χαιρετίζουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και στέκονται δίπλα στους χιλιάδες πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο για αυτούς και τα παιδιά τους.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, τα σχέδια για την υποβάθμιση και εν τέλει για το κλείσιμο του νοσοκομείου δεν έφυγαν ποτέ από τις επιδιώξεις των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η χρόνια υποστελέχωση, η σχεδιασμένη απομάκρυνση γιατρών και νοσηλευτών, η διοικητική εξάρτηση και η έλλειψη αυτονομίας σε όλα τα επίπεδα είναι τα πρώτα βήματα αυτής της πορείας με κατάληξη τη μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Και φυσικά η «Μητσοτάκης Α.Ε.», ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα έχουν ήδη διακηρύξει πως θα υπηρετήσουν πιστά αυτή την πολιτική.

Δεν θα τους αφήσουμε. Ο λαός της Ιεράπετρας έδειξε σήμερα τον δρόμο.