Μελετάται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Ιεράπετρα

9:28 π.μ. - Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015
09:10 π.μ. - Παρ, 23/28/2015
Image: Μελετάται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Ιεράπετρα

Με τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Ευαγ. Δουλουφάκη συναντήθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρθηκε κατά την συζήτηση, πρόκειται για ένα θέμα που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Θωμά Χαριτάκη και που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Δήμο Ιεράπετρα.
 
Όπως τόνισε η Ιεράπετρα ενδείκνυται για την κατασκευή καταδυτικού πάρκου. Υπάρχει άλλωστε αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες για τον τομέα των καταδύσεων σε μια περιοχή μάλιστα με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα και παράλληλα θαλάσσιο πλούτο.
 
Στη φάση αυτή θα γίνει μελέτη βιωσιμότητας – σκοπιμότητας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Επιμελητήριο Λασιθίου και στη συνέχεια θα συνταχθεί ο φάκελος αδειοδότησης, ο οποίος θα πρέπει να συμπληρωθεί με όλα τα στοιχεία που προβλέπονται και εν συνεχεία να κατατεθεί προς έγκριση.
 
Απώτερος στόχος είναι η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Έξυπνη Εξειδίκευση που αποσκοπεί στην προστασία της θάλασσας.