Μεγάλο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη οικοπέδου για τη φωτιά κοντά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:45 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019
10:06 π.μ. - Παρ, 14/45/2019
Image: Μεγάλο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη οικοπέδου για τη φωτιά κοντά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από τσιγάρο

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε οικόπεδο με καλάμια σε κατοικημένη περιοχή της Ιεράπετρας κοντά στο Νοσοκομείο αναδεικνύει την αναγκαιότητα να καθαριστούν τα οικόπεδα από ξερά χόρτα και καλάμια. Η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από πεταμένο τσιγάρο. Ο ιδιοκτήτης έχει εντοπιστεί και αναμένεται να του επιβληθεί πρόστιμο.
 
Η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη επίστησε την προσοχή των πολιτών επισημαίνοντας την υποχρέωση  των ιδιωτών να διατηρούν καθαρά τα οικόπεδα και τις αυλές τους. Η επιβολή προστίμων προβλέπεται ωστόσο αυτό που προέχει είναι να γίνει συνείδηση στον κάθε ένα οτι πρέπει να καθαρίζει το οικόπεδό του γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος. Δράσεις ενημέρωσης γίνονται με ανακοινώσεις αλλά και σε συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία. Από πλευράς του δήμου γίνεται προσπάθεια, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει η υπηρεσία, για να καθαριστούν οι δημοτικοί χώροι. Υπάρχει δε και συνεργασία με τους προέδρους των χωριών. Το πρόβλημα της βλάστησης είναι μεγάλο λόγω των βροχοπτώσεων του χειμώνα οπότε η απαιτείται αυξημένη προσοχή, τόνισε η κα Ρουμελιωτάκη. Καλώντας και τους αγρότες της περιοχής να μεριμνήσουν για να είναι οι χώροι γύρω από τα θερμοκήπια καθαρά και να μην πετούν σε πρόχειρες χωματερές τα υπολείμματά τους.
 
Εν συνεχεία η κα αντιδήμαρχος είπε από την προκήρυξη 3Κ η υπηρεσία θα ενισχυθεί με 14 άτομα που αναμένεται να πιάσουν δουλειά  το επόμενο διάστημα, περίπου τον Σεπτέμβρη, αφού ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.