Μεγάλη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο - Τεράστια η καταστροφή, αποκλείστηκαν δρόμοι

9:21 π.μ. - Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017
09:12 π.μ. - Πέμ, 07/21/2017
Image: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο - Τεράστια η καταστροφή, αποκλείστηκαν δρόμοι

Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια - Έχουν καεί πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης - Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου (συγκεκριμένα στη θέση «Περνάρι») και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης.
 
Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες, όσο και σε οχήματα. 
 
Το ίδιο θα γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο της Τετάρτης, καθώς αναμένεται μεγάλη δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.
 
Στο αεροδρόμιο Ζακύνθου έφτασε και αεροσκάφος C-130, μεταφέροντας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.
 
Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκονται 46 πυροσβέστες, 21 οχήματα και ένα ελικόπτερο. 

 
Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετζετέλ αναμένεται να αρχίσουν τις ρίψεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις. 
 
Αποκλείστηκαν δρόμοι και συνιστάται προσοχή στους διερχόμενους 
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει να έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ αφού σε μεγάλα τμήματα του χωριού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Επίσης υπάρχουν φόβοι καθώς με την ταχύτητα που κινείται το μέτωπο δεν απέχει πολύ από κατοικημένες περιοχές.
 
Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου παρακαλούνται εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει φτάσει μέχρι τα χωριά της Ρίζας όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλου είδους προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης, ανακοινώθηκε πως ο δρόμος Βολίμες - Ορθονιές έχει κλείσει, το ίδιο και στα Χαρτάτα, ενώ εκείνος προς «Ξύγκια» και «Τριλάγκαδα» χρειάζεται προσοχή.
 
Πηγή / φωτογραφίες: protothema.gr / imerazante