Μεγάλη διάκριση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

8:26 π.μ. - Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
08:07 π.μ. - Τρί, 16/26/2019
Image: Μεγάλη διάκριση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου τις προηγούμενες μέρες έλαβε βράβευση από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την επίτευξη της τέταρτης θέσης στην εμβολιαστική κάλυψη κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά την περίοδο 2018-2019  μεταξύ των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.
 
Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί το κύριο προ-ληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην προστασία του προσωπικού και των ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα. Ωστόσο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταφέρνει κάθε χρόνο να έχει πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων κατά της γρίπης και για την  περίοδο 2018-2019 επιτεύχθηκε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση  πανελλαδικά με ποσοστό 58,3%.
 
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Δ.Σ οφείλουν να συγχαρούν δημόσια τους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους και συνέβαλλαν  στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
 
Επίσης, η Διοίκηση συγχαίρει τα μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και την Πρόεδρό της Ιατρό κ. Ιωαννίδου Ελένη Παθολόγο –Λοιμωξιολόγο και όλους που οργάνωσαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου.
 
 
politica.gr