Μεγάλη προσοχή για πυρκαγιές: Ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

11:18 π.μ. - Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Παρ, 03/18/2023
Image: Μεγάλη προσοχή για πυρκαγιές: Ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Ενώ αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, στην Κρήτη αναμένονται ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Έκκληση για όσους μένουν ή επισκέπτονται την Κρήτη τη σημερινή μέρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στο νησί ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, κάνει ο ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης απ/χος Γεώργιος Τσικαλάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος, στην περιοχή της Κρήτης θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες.

hxonews

Σε συνδυασμό, λοιπόν με την ανομβρία και την ξηρασία που επικρατεί στην Κρήτη ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας!

hxonews

Ειδικότερα, παρακαλεί όλους όσους ζούνε μόνιμα ή επισκέπτονται την Κρήτη να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο για κανέναν λόγο.

«Γιατί η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά», τονίζει τέλος ο κ. Τσικαλάς και υπογραμμίζει εμφατικά: «Είμαστε διπλά προσεκτικοί και ΔΕΝ ανάβουμε φωτιά για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ».

neakriti.gr