Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη και σύλληψη πάνω από 100 Πακιστανών για τα πρόσφατα επεισόδια

8:26 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 μ.μ. - Τετ, 16/26/2020
Image: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη και σύλληψη πάνω από 100 Πακιστανών για τα πρόσφατα επεισόδια

Οι έλεγχοι γίνονται με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου

Μεγάλης έκτασης και δυναμικής ήταν η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, μετά και τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας αναστάτωση και αναβρασμό.

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έχει, οι προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν ήταν περίπου 110.

Τις επόμενες ώρες, μετά την επιχείρηση, ο έλεγχος της αστυνομίας επικεντρώθηκε στα χαρτιά των αλλοδαπών και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, 20 περίπου άτομα φαίνεται πως έχουν τα απαραίτητα χαρτιά και για τους υπόλοιπους 90, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νικολιδάκη, ενδέχεται ακόμα και τις επόμενες μέρες να μεταφερθούν αρχικά στην Αθήνα και να εκκινήσουν οι διαδικασίες απέλασης τους.

Ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε επίσης πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, έγινε στις Μοίρες και το Τυμπακι, ξεκίνησε τα ξημερώματα, περίπου στις 5:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Πραγματοποποιήθηκε στοχευμένα, δηλάδη σε σπίτια, πλατείες και στέκια των μεταναστών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εικόνα του αριθμού των μεταναστών στον Δήμο Φαιστού, απάντησε πως με υπολογισμούς που δεν μπορούν να είναι απολύτως ακριβείς, υπολογίζονται 3.000 – 3.500 μετανάστες εκ των οποίων το 90% είναι πακιστανικής καταγωγής. Ειδικότερα, στις Μοίρες υπάρχουν περίπου 400 άτομα και στο Τυμπάκι 2.500, ενώ μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται και στα γύρω χωριά.

Υπενθυμίζεται πως οι έλεγχοι γίνονται με αφορμή και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή και συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου στο Τυμπάκι, όπου βίωσε νύχτα τρόμου από τις άγριες συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, με τραυματίες και μπαράζ συλλήψεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από συσκευαστήριο στο Τυμπάκι, μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και εκατοντάδων Πακιστανών ενώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε σπεύσει στο σημείο απέτρεψε τα χειρότερα.

Πηγή: neakriti.gr